Подкрепете националите ни на живо: Вход свободен за срещата между България и ЮАР!

от в 16:10 на 09.09.2022
Калоян Соколов

Безплатен достъп ще имат зрителите за важния мач между България и Република Южна Африка от Световна група II на турнира за Купа "Дейвис" в София, реши Българската федерация по тенис. Двубоят от третото ниво на световното отборно първенство за мъже ще се проведе в Българския национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина на 16-17 септември, като феновете ще влизат при свободен вход на централния корт.

Във всеки от двата състезателни дни мачовете ще започват в 13:00 ч. В петък ще се изиграят откриващите две срещи на сингъл, а в събота - тази на двойки и ответните два двубоя поединично. Всички срещи ще бъдат предавани на живо по телевизия b1b.box - най-новия български спортен канал, излъчван в мрежите на най-големите кабелни и сателитни оператори в страната.


Българският национален отбор се събира на лагер в БНТЦ на 12 септември (понеделник). В състава на капитана Валентин Димов бяха включени Димитър Кузманов (№159 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№394), Александър Донски (№578) и Пьотр Нестеров (№870). С тях ще се подготвят също Габриел Донев (№895) и младите таланти Янаки Милев (18 г.), Илиян Радулов (17 г.) и Адриано Дженев (16 г.).


Тимът на ЮАР се очаква да пристигне в София в понеделник. Капитан на южноафриканците е бившият №5 в света на двойки и №19 на сингъл Кристо ван Ренсбург. Първа ракета в състава на гостите ще бъде Филип Хенинг (№1292 в ранглистата), а останалите трима заявени тенисисти нямат класиране на сингъл - Ричард Тонгоана, Лейтън Кронйе и Рейвън Клаасен (№73 на двойки).


Победителят в мача между България и Южна Африка ще се класира за плейофите за влизане в Световна група I през 2023 г. Загубилият ще играе плейоф за Световна група II идната пролет.


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Подкрепете националите ни на живо: Вход свободен за срещата между България и ЮАР! Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | александър лазаров | бгтенис | българия | димитър кузманов | купа дейвис | пьотр нестеров | южна африка

Коментари

Следвайте ни в Facebook