Подобаващо завръщане за Маестрото

от в 17:51 на 12.04.2016
Теодор Кафеджиев

Роджър Федерер започна с лекота участието си на "Мастърс 1000" в Монте Карло. Швейцарецът победи Гилермо Гарсия-Лопес с 6:3, 6:4 за малко над час игра в първия си официален мач на клей от около 10 месеца.

Така той демонстрира, че бързо се завръща в топ форма, след като не е играл на нито един турнир от януари. Федерер се възстановяваше от операция в левия крак и пропусна няколко поредни състезания. След това не игра в Маями заради вирусно заболяване.

Единствено във втория сет той показа леко колебание като не успя да затвори мача при 5:2 и бе пробит на нула. Така ФедЕкспрес вече води с 4:0 в преките срещи с този съперник.

"Много съм щастлив да бъда тук пред тези пълни трибуни в слънчево Монако. След 11 седмици вкъщи мисля, че се представих добре. Засега се чувствам добре след вируса, който имах в Маями," заяви победителят.

Следващият му съперник ще бъде Жереми Шарди или Роберто Баутиста-Агут.

Любопитното е, че Федерер никога не е печелил в Монако. Достигал е четири пъти до финала на състезанието. Тази година той ще се опита да вземе в Княжеството 25-ия си трофей от сериите "Мастърс 1000".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Подобаващо завръщане за Маестрото Теодор Кафеджиев
Теми:  
гилермо гарсия-лопес | монте карло | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook