Подвизите продължават: Тим ван Райтховен се разписа и на Уимбълдън!

от в 22:35 на 27.06.2022
Калоян Соколов

Тим ван Райтховен се превърна в голямата сензация на тазгодишния тревен сезон. Световният номер 205 нямаше нито една победа на ниво ATP през цялата си кариера, но се възползва максимално от предоставения му "уайлд кард" за надпреварата в Хертогенбош, където надви съперници от ранга на Тейлър Фриц, Феликс-Оже Алиасим и Даниил Медведев, за да се превърне в един от най-изненадващите шампиони в Тура някога.

Това накара организаторите на Уимбълдън да възнаградят нидерландеца, който с тяхна помощ получи възможност да участва директно в основната схема. Жребият пък беше много благосклонен към ван Райтховен, защото го противопостави на Федерико Делбонис, който никога не е печелил мач на трева през цялата си кариера. Шампионът в Хертогенбош демонстрира явното си превъзходство над южноамериканеца в хода на сблъсъка, триумфирайки с крайното 7:6(7) 6:1 6:2 и си осигури двубой с гиганта Райли Опелка в следващия етап на състезанието.

Мачът стартира силно за аржентинеца, чиито ретури противодействаха отлично на мощния начален удар на опонента. Това позволи на Делбонис да осъществи пробив, но фаворитът направи рибрейк в последния възможен момент и достигна до тайбрек, където неутрализира сетбол с помощта на невероятен минаващ бекхенд по правата и накрая частта отиде в неговия актив.

Оттам насетне ван Райтховен изцяло контролираше ситуацията на корта, докато виждахме как клей специалистът се движеше много несигурно върху "свещената трева" и силите му стигнаха да спечели само още три гейма до края на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Подвизите продължават: Тим ван Райтховен се разписа и на Уимбълдън! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | тим ван райтховен | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook