Поглед в миналото: Какво промени кариерата на Елина Свитолина?

от в 10:05 на 17.07.2021
Диана Андреева

Елина Свитолина с годините си е изградила име в тенис света, но в миналото украинката далеч не беше състезателката, която е в момента. Но от къде идва промяната? Преди пет сезона световната номер шест получава възможност да вземе участие в Олимпийските игри в Рио. Към момента тя е едва на 21-годишна възраст, но привлича вниманието на всички фенове към себе си, когато побеждава не друг, ами топ поставената и защитаваща шампионка на събитието Серина Уилямс. Този ден и до днес носи усмивка на Свитолина, както сподели самата тя в интервю, а ето какво точно разказа:

"Серина е голям шампион и винаги е чест за мен да играя срещу нея. Атмосферата по време на мача в Рио беше неописуема, още си спомням колко специално беше всичко. Но фактът, че аз наистина успях да я победя, все още ми се струва като сън. Със сигърност ми вдъхна огромна доза увереност и беше момент от моя живог, който никога няма да забравя.

Това беше голяма стъпка в моята кариера, защото да играеш срещу Серина не е като срещу останалите топ 10 състезателки. През годините съм работила усилено, за да бъда тенисистката, която съм в момента, но без този успех аз едва ли щях да имам някакви сериозни постижения в Тура. Това беше повратна точка в моя живот и съм благодарна, че имах възможност да преживея подобна емоция.", завърши Свитолина. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поглед в миналото: Какво промени кариерата на Елина Свитолина? Диана Андреева
Теми:  
елина свитолина | олимпийски игри 2016 | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook