Полуфиналите в Ню Йорк са ясни. Трудна победа за Куери, Иснър се справи с Томпсън

от в 09:18 на 16.02.2019
В
Намиращия се под номер 143 в световната ранклиста, Джейсън Йънг, който надделя над Тиафо, отпадна от Сам Куери след 1 час и 30 минути на корта, а в трите сета на мача, един пробив определяше крайния изход на частта, а до точки за брейк се стигаше рядко.

В първия сет Куери бе единствения, който стигаше до възможности да вземе подаването на съперника си, а след като Йънг на два пъти се спаси, за 2:2 и 3:3, то той не съумя да навакса пасив от 15:40 и изостана с 5:3. Аванс който бързо прерасна и в сет за Сам.



Във втората част Джейсън стигна първи до точка за пробив още в първото подаване на съперника, но не успя да я реализира и позволи на американеца да изравни за 1:1, ала в следващия сервис гейм на Куери, противника му от Китайско Тайпе проби, а до края на сета повече възмжности за брейкове нямаше, което доведе и до решаващ сет.

Третата част обаче започна кошмарно за Йънг, защото той беше пробит още в първото си подаване, след като не успя да се върне от 0:40. Куери дори можеше да увеличи аванса си, след като при 3:0 имаше две последователни точки за втори брейк, но съперника му не позволи.

Все пак до края възможностите за брейк отсъстваха и по този начин Куери намери място на полуфиналите.

Вижте и най-интересното от мача:



Джон Иснър също успя да се класира за следващия кръг след двусетова победа над австралиеца Джордан Томпсън с 6:4 6:1 за малко над час игра.

В първата част американецът взе бързо своето първо подаване, докато противникът му спаси цели три брейкбола и мина през два дюса, преди да съумее да запази сервиса си.

Единствено при 3:3 Джон имаше леки трудности с това да затвори сервис гейма си и трябваше да спаси няколко възможности за брейк, но през другото време никой от двамата не изпитваше трудности да взема своето.

Това се задържа така до 5:4, когато Джордан трябваше да сервира за оставане в сета, където той не можа да навакса пасив от 15:40 и предаде  сета в полза на съперника си.



Въпреки че резултатът във втория сет бе  6:1, той продължи почти колкото първия. Това се дължеше основно на дългите подавания на Джордън.

Там двамата минаваха през множество дюсове, а Томпсън спаси едва една от двете се разкрили възможности за брейк и така предаде гейма на съперника си.

Това се оказа и преломен момент, след като Иснър след това взе още веднъж подаването на съперника си, при това доста по-лесно а така  си осигури комфортен аванс от 5:0, който прерасна и в 6:1 доста бързо.

Другите двама полуфиналисти в Ню Йорк са Райли Опелка, който надделя над Гарсия-Лопез с 6:3 6:4, и изненадата на турнира, Брейдън Шнур, надделял над Паоло Лоренци в драматична битка продължила 2 часа и 39 минути със 7:6(7) 6:7(5) 5:7.



Програма:

Сам Куери - Брейдън Шнур (не преди 23:00)

Джон Иснър - Райли Опелка (не преди 2:00)

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Полуфиналите в Ню Йорк са ясни. Трудна победа за Куери, Иснър се справи с Томпсън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook