Попирин с първи полуфинал в кариерата си; Албот отстрани водача в схемата

от в 10:47 на 26.02.2021
Владислав Риждов

В първи мач от днешната програма на турнира в Сингапур Алексей Попирин победи сънародника си Матю Ебдън със резултат 6:4 7:6(7) и се класира за фазата на полуфиналите.

Първият сет бе изключително равностоен, като развръзката дойде точно в самият му край. Двамата печелеха сервис геймовете си сравнително лесно, но когато Ебдън сервираше за 5:5, допусна да бъде пробит, с което по-младият от двамата австралийци си осигури преднина в резултата. Втората част също ни предложи равностоен тенис, но този път нито един от двамата не успя да пробие съперника си и двамата играчи трябваше да изиграят тайбрек. В него Ебдън бе по-инициативният от двамата и бързо си осигури преднина от 5:3 точки, а след това и достигна то възможност за изравняване на сетовете. Точно когато сервираше, за да докара нещата до трети сет при 6:4 в своя полза, сервисът на Ебдън се пропука и това даде възможност на Попирин да изравни резултата. До края на сета Попирин не допусна ново изоставане и съумя да спечели тайбрека с 9:7 точки, с което си гарантира мястото сред последните четирима в турнира.<

>

В друг мач от програмата Раду Албот надделя над първия поставен в схемата Адриан Манарино със 6:3 6:4 и също ще спори за място на финала в утрешния ден. Молдовецът надигра опонента си във всички аспекти и продължава с добрата си игра от началото на годината. Първият сет вървеше равностойно, но точно в последния момент Албот реализира брейк за 5:3, който му позволи да сервира за сета и молдовецът нямаше проблеми да затвърди пробива си и да поведе в резултата. Албот пренесе добрата си игра и в началото на втория сет, когато направи два бързи пробива и си осигури преднина от 4:0. Французинът все пак се разписа в резултата, а при 5:1 в полза на опонента му, успя да спаси четири мачбола и да принуди Албот да сервира за мача. В последвалия сервис гейм обаче Албот пропусна нов мачбол, а Манарино реализира третата си възможност и така върна единия от двата пробива пасив. Французинът затвърди направеният брейк и така принуди Албот за втори път да сервира за победата. Този път обаче молдовецът не допусна изненада и уверено затвори мача в своя полза.

В спор за място на финала той ще се изправи срещу Александър Бублик или Йошихито Нишиока.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Попирин с първи полуфинал в кариерата си; Албот отстрани водача в схемата Владислав Риждов
Теми:  
атп сингапур

Коментари





Следвайте ни в Facebook