Поради тренировки с Чилич и Беретини: Джокович и Надал могат да бъдат тествани

от в 01:07 на 29.06.2022
Мирела Николова

В понеделник бившият финалист на Уимбълдън Марин Чилич обяви, че поради позитивна проба за COVID-19 се оттегля от участие в тазгодишното издание на надпреварата, а ден по-късно миналогодишният претендент за трофея Матео Беретини съобщи болезнената новина, че няма да излезе на корта за първия си двубой, тъй като и неговият тест за коронавирус се е оказал положителен. 

Всичко това е възможно да се отрази неблагоприятно на по-нататъшното участие на двамата големи фаворити за титлата Новак Джокович и Рафаел Надал, като причината е, че миналия петък Ноле и Рафа имаха пряк контакт с двамата заразени, след като последователно проведоха съвместни тренировки именно с Чилич и Беретини.

Все пак добрите новини за феновете на първия и втория поставен са, че до този момент никой от тях не е проявил каквито и да било симптоми. Също така сърбинът и испанецът вече изиграха своите откриващи двубои на тазгодишния Уимбълдън, поздравявайки се с четирисетови победи съответно над Суун-уу Куон и Франсиско Серундоло.

Самият Рафа коментира, че не би трябвало тренировката му с Беретини да бъде счетена за някакъв вид близък контакт, защото се е провела на открито и не е имала някаква по-сериозна интеракция между двамата. Матадора също така увери, че се чувства отлично и разкри как зависи от самите играчи дали искат да бъдат тествани, макар че съществува вероятност организаторите да принудят Джокович и Надал да преминат през тази процедура, за да избегнат евентуално разрастване на болните.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поради тренировки с Чилич и Беретини: Джокович и Надал могат да бъдат тествани Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | марин чилич | матео беретини | новак джокович | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook