Пореден крах за шампионката от US Open: Радукану с ранно поражение на АО

от в 13:39 на 20.01.2022
Владислав Риждов

Данка Ковинич, намираща се на 98-ма позиция в световната ранглиста, поднесе една от изненадите през днешния ден при дамите, елиминирайки Ема Радукану след 6:4 4:6 6:3. По този начин тя се превърна в първата представителка на Черна Гора, която достига до третия кръг на надпревара от Шлема.

Въпреки че потегли в срещата повече от убедително, повеждайки с 3:0, британката получи контузия в областта на дясната си ръка, която доведе до спад в представянето ѝ оттук насетне. Ковинич пък умело се възползва от неразположението на своята съперничка и навлезе във впечатляваща серия, в която загуби само гейм до края, преди да излезе напред в резултата.

Болката изглеждаше, че все още продължава да тормози шампионката от US Open и във втория сет. Радукану обаче намери начин да пречупи подаването на Ковинич и още в началото поведе с брейк. Проблемите на британката си личаха и от това, че тя не можеше да удари форхенд, а вместо това се опитваше да затрудни съперничката си със сечени удари и къси топки от тази страна на корта. Това до известна степен вършеше работа на тийнейджърката, но тя допусна изравняване на геймовете и бе на крачка от това да загуби в последователни сетове. Световната номер 18 обаче не се предаде и още в следващия гейм реализира пробив, който ѝ бе достатъчен, за да запази надеждите си за успех.

Те бързо бяха попарени в решаващата част, когато Ковинич материализира шансовете, които ѝ се бяха открили и отвори дистанция от 3:1. Последва лек спад за черногорката, но тя съумя да запази инициативата на своя страна и в крайна сметка елиминира поставената под номер 18 представителка на Великобритания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден крах за шампионката от US Open: Радукану с ранно поражение на АО Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | данка ковинич | ема радукану | любопитно | Обзори | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook