Пореден подвиг: 16-годишната Андреева отпусна само 3 гейма на бивша финалистка от Шлема

от в 08:16 на 04.10.2023
Калоян Соколов

Мира Андреева нямаше класиране за световната ранглиста само допреди година и все още се състезаваше при девойките в началото на настоящия сезон, но 16-годишната рускиня твори истински фурор през последните месеци в WTA Тура и определено изглежда сякаш няма да спре да го прави още дълги години.

Тийнейджърката премина с лекота квалификациите на WTA 1000 надпреварата в Пекин, след което на старта разгроми бившата номер две Барбора Крейчикова. Вчера пък Андреева подпечата своето място на 1/8-финалите, отпускайки само три гейма на своята сънародничка Анастасия Павлюченкова - 6:2 6:1.

Успехът пък гарантира на Андреева сблъсък срещу световната номер пет Елена Рибакина, като това ще бъде първи мач между новата звезда на световния тенис и миналогодишната шампионка от Уимбълдън.

Андреева стартира ударно срещата и осъществи брейк на нула още в първото подаване на някогашната подгласничка от Ролан Гарос. Квалификантката вземаше топката изключително рано и задаваше темпо, което беше непосилно за нейната далеч по-опитна съперничка. Бившата номер 11 все пак се мобилизира и се разписа в резултата, но последва нова мълниеносна серия от бързи точки в актива на тийнейджърката и тя сложи точка на спора в първия сет, реализирайки още един пробив.

Втората част започна обнадеждаващо за 12-кратната WTA шампионка, която съумя да спечели първото си подаване, само че оттам насетне беше абсолютно безпомощна и Андреева спечели всеки един гейм до приключването на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден подвиг: 16-годишната Андреева отпусна само 3 гейма на бивша финалистка от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
wta | анастасия павлюченкова | елена рибакина | мира андреева | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook