Пореден престижен триумф: Шелтън подчини световния номер 12 и е на полуфинал в Токио!

от в 08:59 на 20.10.2023
Калоян Соколов

 

Бен Шелтън се класира за своя първи 1/2-финал в ATP Тура. 21-годишният тенисист надви за втори пореден път своя сънародник Томи Пол, когото спря и в четвъртия кръг на US Open. Левичарят имаше поредния си изключително силен ден на начален удар и се наложи с крайното 7:6(4) 6:3, за да продължи към финалната четворка на ATP 500 състезанието.

Така младокът продължава силните си изяви от началото на азиатското турне, след като беше 1/4-финалист на Мастърса в Шанхай и със сигурност ще подобри своето рекордно класиране в световната ранглиста още идния понеделник, а в спор за място на финала ще премери сили с един измежду квалификанта Маркос Гирон и осмия поставен Феликс Оже-Алиасим.

Шелтън минаваше с огромна бързина през собствените си подавания и не даваше никакъв ритъм на петия поставен, но Пол също беше безупречен на начален удар и битката се развиваше напълно равностойно.

Световният номер 12 се опитваше да залага на по-продължителни размени от дъното на корта и имаше успех, когато съумяваше да го стори, но младокът рядко му го позволяваше, нанасяйки съкрушителни форхенди от всяка една точка на корта.

В крайна сметка агресията на Шелтън взе връх и той проби за аванс от 6:5, само че впоследствие излезе неколкократно абсолютно неподготвен на мрежата и по-опитният играч реализира рибрейк, завършвайки гейма с уверено воле.

Тайбрекът започна с предимство на Пол, който реализира ранен мини брейк за преднина от 2:1 в своя полза, но последваха 4 точки в актива на световния номер 18 и левичарят не изпусна инициативата, затваряйки сета с поредния си ас.

Втората част стартира трудно за 1/2-финалиста от US Open, чиято острота в играта се загуби за момент и неговият опонент се сдоби с две възможности за пробив, но 21-годишният тенисист веднага се мобилизира и показа страхотно търпение в последвалите разигравания, за да се спаси от трудното положение. Тазгодишният полуфиналист от Аустрелиън Оупън пък влезе в страхотна поредица на сервис и не беше загубил точка на първото си подаване до осмия гейм, ала не беше подготвен за поредното изригване на Шелтън, който влезе в серия от страховити ретури и се откъсна напред с 5:3, а след това с лекота приключи мача благополучно за себе си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден престижен триумф: Шелтън подчини световния номер 12 и е на полуфинал в Токио! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бен шелтън | Обзори | токио | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook