Поредна фаворитка зад борда: Шампионката от WTA финалите бе спряна от 45-ата в света!

от в 06:04 на 23.01.2023
Мартин Петков

Каролин Гарсия имаше блестящ завършек на миналия сезон, когато изпрати една незабравима година, триумфирайки с титлата от финалите на WTA. На старта на 2023-та французойката продължи да показва все така високо равнище в изявите си на австралийска земя, като влезе в ролята на една от фаворитките за трофея в Мелбърн.

Силното ѝ представяне в отминалата седмица означаваше място на осминафиналите в надпреварата, където по пътя си към нова крачка за отличието от Аустрелиън Оупън световната номер 4 срещна Магда Линет в хода на днешния ден. Полякинята, която биваше считана за аутсайдер в сблъсъка, ни направи на великолепна продукция от своя страна и след близо два часа на корта поднесе сензацията, надделявайки над по-високоранкираната си противничка - 7:6(3) 6:4. С този си успех непоставената тенисистка, която елиминира вече трета представителка на световния топ 20, се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, където в опит да дебютира на "мейджър" полуфинал ще срещне някогашната първа ракета на света Каролина Плишкова.

Шампионката от финалите на WTA имаше мечтан старт на двубоя, при който демонстрира нагледно агресията в ретурите си, навлизайки навътре в корта, като запази и хладнокръвие, за да поведе с два пробива аванс при първата почивка в мача. Впоследствие обаче световната номер 45 нито за миг не допусна да бъде сломен духът ѝ и постепенно с течение на времето преобърна развоя на събитията в "Rod Laver Arena" в своя полза, за да възстанови равенството в последния възможен момент и предизвика изиграването на тайбрек. В него на пиадестала излезе прекомерният брой неточности в играта на Гарсия, която видимо не беше на себе си през днешния ден и след като сбърка редица рутинни удари, на практика доброволно предаде откриващия сет в сметката на полякинята.

Във втората част наглед вдъхновената Линет пресираше всячески фаворитката при разиграванията от основната линия, като представляваше своеобразна стена и неизменно връщаше топката от другата страна на мрежата. Именно този фактор от представянето на аутсайдерката се превърна в пагубен за това на световната номер 4, която чувстваше все повече напрежение в опитите си да е агресивна и ръката ѝ трепна многократно, изпращайки ударите си далеч извън очертанията на корта, при което полякинята не остана безучастна и в деветия гейм реализира решителен пробив, посредством който узакони победата си на собствен сервис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна фаворитка зад борда: Шампионката от WTA финалите бе спряна от 45-ата в света! Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | каролин гарсия | магда линет

Коментари





Следвайте ни в Facebook