Поредна изненада на Уимбълдън: Андрееску е аут още на старта

от в 15:55 на 30.06.2021
Тея Кръстева

Световната номер 7 Бианка Андрееску напусна Уимбълдън още в самото му начало, след като допусна двусетово поражение от французойката Ализа Корне с 6:2 6:1. Това е втора победа на сметката на Корне срещу канадката в рамките на последните 3 седмици, след като световната номер 58 отстрани шампионката от US Open 2019 и на четвъртфиналите на Grass Court Championships Berlin.

В днешния двубой французойката демонстрира страхотна игра на мрежата, а това, в комбинация с мощните й форхенди и отличната й дефанза, й позволяваше изцяло да контролира разиграванията и да нарушава ритъма на Андрееску. До средата на откриващия сет канадката използваше по прекрасен начин сечения си удар, само че оттам нататък Корне напълно пое инициативата в сблъсъка. Французойката успя да спечели 4 поредни изключително оспорвани гейма, като дори отрази 2 точки за пробив, а това й гаранира сет аванс - 6:2.

Колебливата игра на световната номер 5 оказа своето влияние и във втората част на двубоя, тъй като Андрееску пропиля 4 възможности за брейк, а това й костваше инкасирането на 2 пробива и ранно отпадане на Уимбъдън 2021.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна изненада на Уимбълдън: Андрееску е аут още на старта Тея Кръстева
Теми:  
бианка андрееску

Коментари





Следвайте ни в Facebook