Поредна наказателна акция: Джокович потегли със само 2 загубени гейма в Астана

от в 16:08 на 05.10.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович спечели своята 21-ва титла от Големия шлем по време на Уимбълдън, но след това пропусна всички турнири в Северна Америка, защото така и не пожела да се ваксинира, което беше задължително условие за участие. Така сърбинът нямаше официално изиграна надпревара поединично до миналата седмица, когато се включи в дебютното издание на ATP 250 състезанието в Тел Авив и завоюва титлата, макар че не можеше да се похвали с почти никаква игрова практика през последните 3 месеца.

Бившият номер едно пък нямаше намерение да губи тази положителна инерция и веднага замина за Астана, а там също показа изключително солиден тенис в откриващия си двубой на турнира, преодолявайки съпротивата на Кристиан Гарин с убедителното 6:1 6:1. Така бившият номер едно се класира за осминафиналите в казахстанската столица, където го очаква среща с Ботик ван де Зандсхулп ( световен номер 34), с когото никога не са се срещали досега.

Джокович проби още на старта и веднага можехме да видим, че стилът на южноамериканския състезател по никакъв начин не може да затрудни четвъртия поставен, който надделяваше във всяко една от продължителните разигравания и макар Гарин да спечели следващото си подаване, то всички останали геймове отидоха в сметката на балканеца, чието сервиране беше близко до съвършенството, тъй като Гарин успя да извоюва само една точка на ретур в хода на сета.

Вторият сет започна малко по-оптимистчно за аутсайдера, защото неговият първи начален удар влизаше с далеч по-голям процент и Гарин си заслужи успеха в първия си сервис гейм. Впоследствие световният номер 81 беше на път да възстанови равенството и за 2:2, но допусна няколко фрапантни неточности, които позволиха на Джокович отново еднолично да поеме контрола над мача и оттам насетне беше само въпрос на време за Джокера да подпечата крайната си победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна наказателна акция: Джокович потегли със само 2 загубени гейма в Астана Калоян Соколов
Теми:  
atp | астана | кристиан гарин | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook