Поредно отказване: Монфис се оттегли от участие на Уимбълдън!

от в 22:32 на 23.06.2022
Мартин Петков

Гаел Монфис в началото на годината даде старт на своя 19-и сезон в АТР Тура, като с представянето си в Австралия, където вдигна титлата в Аделаида и достигна четвъртфиналите на АО, загатна, че все още е далеч от края на кариерата си и има какво да даде на феновете по света чрез атрактивния си стил на игра, който несъмнено грабва окото на зрителя. Постепенно от този момент нататък появите на корта за французина намаляха значително и той се включи само в четири надпревари, последната от които на Мастърса в Мадрид, когато за рекорден 18-ти път допусна поражение от Новак Джокович, преди да вземе решение да се подложи на ,,малка процедура" за отстраняване на болката му в дясната пета.

Завръщането на корта за Ла Монф се очакваше да бъде на Уимбълдън през идната седмица, където той попадна под номер 19 в списъка с поставените, но за съжаление, по-рано днес представителят на ,,петлите" в последователни Туитър публикации заяви, че не се чувства готов физически и ще пропусне надпреварата в ,,All England Club". Ето и какво точно сподели Гаел по повод оттеглянето си:

,,Здравейте, искам набързо да ви информирам, относно това как стоят нещата с контузията ми в крака. Започнах да тренирам отново през тази седмица и се чувствах наистина добре." - започна в първия си туит бившият номер 6 и продължи с втория си такъв - ,,В момента ще имам възможност да увеличаваме постепенно натоварването си и да отделям повече време на корта, за да се завърна на нужното ниво не просто от физическа гледна точка, а също така и от игрова."

,,Поради скорошното ми завръщане към тренировките и сериозните изисквания от физическо естество, които има тенисът на трева, при това в пет сета, то заедно с екипа ми взехме решението да не се състезавам на тазгодишния Уимбълдън. Очакванията са да се завърна за турнира в Хамбург, след който ще участвам и в Кицбюел, преди да потегля за турнето в Америка. До скоро, Гаел." - гласяха публикациите на Монфис, който видимо остава оптимистично настроен за остатъка от сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредно отказване: Монфис се оттегли от участие на Уимбълдън! Мартин Петков
Теми:  
atp | гаел монфис | контузия | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook