Поредно разочарование за Тиафо! Този път бе надигран от Хари

от в 11:52 на 09.03.2019
В
Франсис Тиафо продължава с неубедителните си изяви от "Australian Open" насам и допусна поредно поражение, този път от чилиеца Николас Хари.

В началото на двубоя, Тиафо не можеше да се справи със сервиса на високия си съперник, а на свой ред се пропука в десетия гейм и така предаде сета.



Във втората част американецът започна все по-често да поема инициативата и с експлозивния си стил на игра принуди Хари да заема отбранителна позиция, а това доведе до бързо изравняване на резултата.

Решителният сет стартира по-добре за южноамериканеца, който се доближи само на гейм от победата при 5:2, ала Франсис с мощната подкрепа от публиката съумя да върне паритета при 5:5, като се отчете с няколко феноменални контриращи удари изпълнени далеч зад основната линия.



Това обаче бе всичко за което имаше сили местният тенисист и след нов негов спад,  Хари се поздрави с успеха, а чилиецът дори завърши срещата с директен печеливш ретур от форхенд.

https://twitter.com/Respiro_Tenis/status/1104278322920542208?s=19

Така Тиафо остава само с един спечелен мач в последните си четири такива, а любопитна подробност е, че опонентът му постигна едва втора победа през новия сезон, което е явен атестат за проблемите на четвъртфиналиста от Мелбърн.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредно разочарование за Тиафо! Този път бе надигран от Хари В

Коментари





Следвайте ни в Facebook