Португалия изпрати своя герой: 4-кратен ATP шампион сложи край на кариерата си в Ещорил!

от в 19:33 на 03.04.2024
Калоян Соколов

 Публиката в Ещорил трябваше да изпрати своя национален тенис герой. Жоао Соуса крепеше португалския тенис на раменете си през последните 15 години, но днес трябваше да каже сбогом на професионалния спорт. 35-годишният ветеран получи "уайлд кард" за ATP 250 надпреварата в Ещорил и даде здрава битка на младока Артур Фис, но голямата френска надежда не допусна изненада и се наложи след два оспорвани сета - 7:5 6:4.

Соуса категорично ще остане в историята като най-успешния играч на своята страна до този момент, след като спечели 4 ATP титли в своята кариера, а също така достигна до осминафиналите на Уимбълдън и Ю Ес Оупън. Бившият номер 28 освен това записа пет победи над топ 10 представители в своята кариера и прекара цели 8 последователни сезона в топ 100 на световната ранглиста.

Настоящият номер 272 се бори достойно и през днешния ден, но допусни два късни пробива в сетовете, капитулирайки за час и 50 минути игоро време. Публиката пък не спря да скандира името на своя любимец през цялото време на срещата и той получи незабримо изпращане, с което беше сложен един достоен край на изключително успешния му професионален тенис път.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Португалия изпрати своя герой: 4-кратен ATP шампион сложи край на кариерата си в Ещорил! Калоян Соколов
Теми:  
atp | ещорил | жоао соуса | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook