Поспишил по отношение на новосъздадената асоциация на играчите: Водим активен диалог с WTA

от в 20:03 на 30.08.2020
Катерина Георгиева
Световният №1 Новак Джокович заедно с канадския тенисист Васек Поспишил, които заемаха лидерски позиции в Съвета на играчите на АТР, вчера официално подадоха оставките си и обявиха своето намерението да сформират Професионалната асоциация на тенисистите (PTPA) – съюз, независим от Асоциацията на тенис професионалистите.

Новосъздадената организация изпрати писмо до играчите с подробно описание на целите и дейността си, включващи „популяризирането, защитата и представляването на интересите на своите играчи, както и на бъдещето на тениса".

Съобщението още гласи: „Ролята на PTPA не е да замени Съвета на играчите на ATP, а да осигури на състезателите структура за самоуправление, която е независима  и отговаря пряко на нуждите и притесненията на тенисистите. PTPA ще разгледа правилата и разпоредбите на ATP за турнири, разпределение на приходите, дисциплинарни действия, пенсии, пътувания, храна, застраховки и медицински грижи“.

Поспишил

Асоциацията ще бъде управлявана от борд, състоящ се от деветима членове. Те ще назначат двама съпредседатели за двугодишен период, като за първото лидерско дуо са избрани Джокович и Поспишил.

Мненията относно новосъздадения профсъюз са полярни. От кадър на сърбина в социалната мрежа Instagram стана ясно присъединяването на редица играчи от тенис елита, като в същото време чрез постове в Туитър Федерер, Надал и Мъри се обявиха против провеждането на такава революционна политика. Британецът отбеляза и друг проблем - отсъствието на жените в плановете на организацията. По този повод Поспишил излезе с обявление:

https://twitter.com/VasekPospisil/status/1300048697653432325?s=20

"По отношение на участието на жените в PTPA; има активен диалог с женската страна. Ние осъзнаваме значението на женския тенис и тяхното участие. Това си личи от отделното движение, което започна миналата година, където имахме подкрепата от над 70 състезатели от първите 100 в ранглистата както от мъжка, така и от женска страна, също водено от мен самия, Новак и Нортън Роуз Фулбрайт. РТРА е в началния си стадии, оттук следва само развитие."

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поспишил по отношение на новосъздадената асоциация на играчите: Водим активен диалог с WTA Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook