Поспишил се справи с Алиасим; Синер си осигури мач срещу Рубльов във Виена

от в 12:57 на 29.10.2020
Диана Андреева

Феликс-Оже Алиасим се бори, но след малко по-малко от два часа на корта отстъпи на своя сънародник Васек Поспишил. По-младият канадец не показа най-стабилната си игра и след 7:5 7:5 в полза на неговия опонент, сложи край на участието си в австрийския град.

По този начин световният номер 81, който тръгна от квалификациите на турнира във Виена, се класира за 1/8-финалите. Там, му предстои двубой срещу финалиста на US Open 2019 Данийл Медведев. За последно те се срещнаха през февруари в Ротердам, когато след 6:4 6:3 канадецът надделя.

Независимо че сервираше по-добре във вчерашния мач, Алиасим трудно печелеше подаванията си, с което позволяваше на опонента си да задава темпото в разиграванията. Поспишил бе много агресивен от дъното на корта, което в комбинация с перфектно придвижване по корта, му позволи да спечели срещата.

В друг мач от вчерашния ден тинейджърът Яник Синер се справи с друг тенисист от следващото поколение, а именно норвежецът Каспър Рууд. Въпреки че имаше няколко спада в играта си, световинят номер 43 отново показа високо ниво и след 7:6(2) 6:3 затвори двубоя в своя полза. Във втори кръг на Синер му предстои трудно изпитание, тъй като го очаква мач с шампиона в Санкт Петербург - Андрей Рубльов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поспишил се справи с Алиасим; Синер си осигури мач срещу Рубльов във Виена Диана Андреева
Теми:  
феликс оже-алиасим | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook