Посрещнат като национален герой: Хиляди се събраха в Белград в чест на Джокович (видео)

от в 15:06 на 12.07.2022
Мирела Николова

Новак Джокович винаги е бил изключително тясно свързан със своята родина и никога не е пропускал възможност да изкаже своята признателност за подкрепата на сънародниците си. Всеизвестно е, че когато белградчанинът играе важен мач, улиците в цяла Сърбия са пусти, тъй като всички негови сънародници са пред телевизионните екрани, стискайки палци на своя идол.

Всеки триумф на Ноле се превръща в истински празник и при всяко свое завръщане в страната си той бива посрещнат като национален герой. След първата му титла на Уимбълдън през 2011 година дори бе организирано специално шествие в негова чест, като това се повтори и 11 години по-късно след 21-вия му "мейджър" трофей. 

В неделя Джокович триумфира за седми път на Откритото първенство на Великобритания, надделявайки над Ник Кирьос, и още на следващия ден се прибра в родния си град, където организира събитие по случай големия си успех. То се състоя на площада пред Народното събрание в Белград, където хиляди сърби се събраха, за да отпразнуват триумфа му.

Шампионът излезе на балкона на Стария дворец в сръбската столица, откъдето показа купата си и изрази благодарност към събралото се множество за подкрепата. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Посрещнат като национален герой: Хиляди се събраха в Белград в чест на Джокович (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook