Поставените в Маями: Кои са евентуалните съперници на Григор Димитров и кога е жребият?

от в 12:14 на 20.03.2023
Калоян Соколов

Надпреварата в Индиън Уелс тъкмо приключи, но ние няма да скучаем дълго време, защото още след два дни стартира "Мастърс" състезанието в Маями, а жребият при мъжете ще бъде изтеглен тази вечер от 18:30 часа наше време. По традиция, то това е най-слабият турнир за Григор Димитров от тази категория, като най-добрият български тенисист никога не е преминавал отвъд осминафиналната фаза. Не бива да забравяме и травмата в коляното, която принуди Григор да се откаже още на старта в Индиън Уелс, така че определено знаците не са от най-положителните за родния ни представител, но явно контузията му не е толкова сериозна, щом все пак е решил да отпътува за Флорида и само можем да се надяваме, че той ще покаже силната си игра от началото на настоящия сезон.

Историята на турнира е изключително богата и можем да го наредим редом до Индиън Уелс по престиж, а освен това организаторите могат от 2019-та година насам да разчитат на изцяло нов комплекс, който е построен върху стадиона на отбора по американски футбол "Маями Долфинс" и носи името "Хард Рок Стейдиъм". Централният корт е с 14 хиляди седящи места, а около него са изградени 12 официални корта за игра и още 18 тренировъчни.

Големите липсващи имена са Новак Джокович и Рафаел Надал, тъй като Матадора продължава да лекува контузията, която го тормозеше на Аустрелиън Оупън, докато световният номер две не получи разрешение да пътува за САЩ, защото не е ваксиниран против коронавирус, а Ник Кирьос, Пабло Кареньо Буста, Себастиан Корда и Марин Чилич също ще пропуснат надпреварата.

Всичко това ще помогне на Димитров да се издигне под номер 21 сред поставените играчи, макар че се намира с шест позиции по-надолу в реалната ранглиста на ATP. Така българинът ще стартира участието си директно от втория кръг, където ще срещне някой измежду непоставените играчи в турнира, а впоследствие ще премери сили с някой от поставените на позициите между 9-та и 16-та. Оттам насетне нашият сънародник ще попадне в потока на един от четиримата най-висококласирани играчи в състезанието и привилегиите му се изчерпват.

Ето и пълен списък с поставените играчи в Маями:

1. Карлос Алкарас

2. Стефанос Циципас

3. Каспър Рууд

4. Даниил Медведев

5. Феликс Оже-Алиасим

6. Андрей Рубльов

7. Холгер Руне

8. Хуберт Хуркач

9. Тейлър Фриц

10. Яник Синер

11. Камерън Нори

12. Франсис Тиафо

13. Александър Зверев

14. Карен Хачанов

15. Алекс Де Минор

16. Томи Пол

17. Борна Чорич

18. Лоренцо Музети

19. Матео Беретини

20. Алехандро Давидович Фокина

21. Григор Димитров

22. Роберто Баутиста Агут

23. Даниел Еванс

24. Денис Шаповалов

25. Франсиско Серундоло

26. Ботик ван де Зандсхулп

27. Себастиан Баез

28. Йошихито Нишиока

29. Миомир Кецманович

30. Максим Креси

31. Диего Шварцман

32. Бен Шелтън

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поставените в Маями: Кои са евентуалните съперници на Григор Димитров и кога е жребият? Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | маями | новак джокович | рафаел надал | списъци

Коментари





Следвайте ни в Facebook