Потапова: Не виждам смисъл в декларацията за неутралитет на Уимбълдън

от в 12:22 на 12.04.2023
Калоян Соколов

Преди седмица стана ясно, че състезателите от Русия и Беларус ще имат право да се завърнат на Уимбъдън. Както си спомняте, то миналата година организаторите не позволиха участието на играчите от тези две странни, като по този начин заявиха подкрепата си към Украйна и се разграничиха изцяло от руската инвазия. Това действие обаче беше сметнато за несправедливо от водещите организации в спорта и Британската тенис асоциация беше заплашена от това да загуби лиценза си провеждане на турнири, ако отново постъпи по същия начин и тази година.

В крайна сметка от Уимбълдън отстъпиха и се стигна до компромисно решение, а именно тенисистите да подписват декларация за неутралитет, с която се обявяват изцяло против войната и режима на Владимир Путин. Изглежда това решение не се е харесало особено на Анастасия Потапова, която наскоро нашумя с това, че излезе на тренировъчния корт в Индиън Уелс с тениска на Спартак Москва и дори получи предупреждение за поведението си от изпълнителния директор на WTA - Стийв Саймън, а ето и какво е мнението на световната номер 24 по казуса:

"Прочетох много по темата в медиите, но никой от WTA не е дошъл все още да говори с мен. Не съм получавала подобна декларация и нямам проблем с това да я подпиша, но не виждам никакъв смисъл в нея. Нито няма да приключи и нищо няма да се промени. Неведнъж съм споделяла мнението си за случващото се в Украйна и съм против войната, както всеки един нормален човек.

В крайна сметка ние сме професионални спортисти и се стремим да играем възможно най-много, особено когато става въпрос за състезания от Големия шлем и вярвам, че всички ще се подпишем, ако се наложи" - заяви някогашната шампионка при девойките на "свещената трева".

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Потапова: Не виждам смисъл в декларацията за неутралитет на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | анастасия потапова | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook