Пьотр Нестеров: Искам да стана по-добър от Григор Димитров

от в 11:57 на 19.03.2019
Георги Христов

Да стъпи на върха в световната ранглиста. Това е целта, която си е поставил новият голям талант на България в тениса – 16-годишният Пьотр Нестеров. Наскоро той беше обявен за №1 в Европа сред своите връстници.

Пьотр Нестеров е роден в Русия, но от 8 години живее във Варна и тренира в "Черно море Елит". През миналата година стана шампион сред осемте най-добри на Европа в своята възраст в Реджо Калабрия.

"След 10 години се виждам на върха на световната ранглиста и аз наистина вярвам в това, че ще постигна своите успехи, защото без вяра няма как да се получат успехите", заяви Нестеров пред бТВ.

През 2015 г. Пьотр се сдобива с българско гражданство, което му позволява да представя страната ни по време на турнирите. Догодина обаче му предстои тежък избор.

"Тенисът в Русия е много развит, но е доста скъпо. Когато стана на 17 години аз ще трябва да откажа едното гражданство, понеже Русия не позволява да съм с две гражданства. Най-вероятно ще откажа руското гражданство", уверява той.

Пьотр споделя, че се учи от своя идол Новак Джокович и мечтае някой ден да триумфира на "Уимбълдън".

"Има хора, които ме сравняват с Григор Димитров, но това по някакъв начин ме мотивира. Аз искам да стана по-добър от него," казва още Пьотър Нестеров.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пьотр Нестеров: Искам да стана по-добър от Григор Димитров Георги Христов
Теми:  
григор димитров | пьотр нестеров | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook