Потвърдено: Депортираната Ворацова е разполагала със същите документи като Джокович

от в 04:02 на 12.01.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният Аустрелиън Оупън определено е една от най-обсъжданите надпревари в историята на Големия шлем, след като тенисистите бяха принудени да се ваксинират против коронавирус, а това доведе до множество полемики и дори драматичен развой на събитията. Ситуацията най-вече ескалира около категоричния отказ на Новак Джокович да извържи необходимата имунизация, което му донесе сериозни главоболия и той беше на път да бъде депортиран от Австралия, но сърбинът възстанови статута на своята виза по съдебен път и вероятно ще има право на участие в турнира, ползвайки се от привилегията на медицинско изключение.

Оказва се обаче, че имаме още един напълно идентичен случай с този на 20-кратния шампион от Шлема. Става дума за казуса на чехкинята Рената Ворацова, която заминава със същите документи като тези на балканеца за Мелбърн, а това я поставя в сходно положение.

37-годишната тенисистка веднага е изпратена в имиграционен хотел, докато местните власти обсъждат нейното евентуално принудително връщане у дома. В крайна сметка се стига до депортиране на двойковата специалистка, макар че тя вече е взела участие на един от подготвителните турнири и така сътезателката бива лишена от възможността да се изяви на Откритото първенство на Австралия.

Сега ветеранката е твърдо решена да осъди Tennis Australia, защото Джокович извоюва правото си за свободно пребиваване на континента, разполагайки с еднаква на нейната документация и шансовете определено изглеждат добри за съдебно решение в полза на Ворацова. Самата тя дори споделя, че в никакъв случай не е против ваксините и просто се е заразила наскоро с COVID-19, което ѝ е попречило да мине през задължителната имунизация, а ето и останалата част от нейното изказване:

"Ще претендирам за доста голяма сума, тъй като само билетите възлизат на над 3 хиляди долара. Освен това трябва да вземем предвид настаняването в хотел, средставата около моята подготовка за турнир от Големия шлем и потенциалните наградни суми, от които бях лишена. Истината е, че не получих никакво обяснение защо трябва да напусна пределите на страната и можех само да плача. Надявам се изискванията ми да бъда изпълнени, за да не стигаме до досъдебно производство" - завърши Ворацова.

Източник: GoTennis.ru

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Потвърдено: Депортираната Ворацова е разполагала със същите документи като Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | Tennis Australia | wta | Аустрелиън Оупън | любопитно | мелбърн | новак джокович | ренета ворацова

Коментари





Следвайте ни в Facebook