Потвърдено: Кузманов и Андреев ще участват на 2 различни ATP надпревари този уикенд

от в 12:30 на 29.03.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов и Адриан Андреев ще имат възможност да се включат в пресявките на два различни ATP турнира още този уикенд, а именно клей състезанията от категория ATP 250 в Маракеш и Ещорил. Първоначално Мико влезе сред квалификантите в португалския град, но също така беше подал заявка и за надпреварата в столицата на Мароко и в крайна сметка предпочете да играе в африканската държава. Адриан имаше същия избор пред себе си, но избра да остане на територията на Европа, като това ще бъде дебют и за двамата в клей турнир от подобен ранг.

Досега участията на Кузманов в ATP Тура се изчерпват със седемте му участия на Sofia Open, където през миналата година надделя Лоренцо Музети, както и с изявите му на вече несъществуващото състезание в Анталия, в което също може да се похвали с една победа. При Андреев победите на това ниво също са две, но разликата е, че едната е постигната в Сингапур, а не в родната за него София.

Самите квалификационни срещи ще започнат на 1-ви април, като жребият ще бъде изтеглен ден преди това, а любопитна подробност е, че Александър Лазаров е последвал примера на своите сънародници и чака шанс да замине към една от двете дестинации, което далеч не е невъзможно, защото доскоро беше извън първите 20 резерви, а сега се нуждае от съответно 13 и 15 отказвания в оставащите 3 дни, за да участва в Ещорил или Маракеш.

Водач на основната схема в Ещорил е световният номер четири Каспър Рууд, а там ще видим още звезди от ранга на Себастиан Корда, Алехандро Давидович Фокина, Фабио Фонини, Доминик Тийм, Диего Шварцман, както и изненадващия шампион от миналата година - Себастиан Баез.

В Маракеш пък конкуренцията далеч не е толкова сериозна, като Лоренцо Музети и Даниел Еванс са единствените членове на топ 30, които ще играят в мароканската столица, но възможни опции пред Кузманов в квалификациите са сериозни имена, имайки предвид присъствието на опитния Ян-Ленард Щруф, който освен това ще е в компанията на младите френски надежди Лука ван Аш и Артур Фис.

Задачата пред Адриан е не по-малко лека, защото Фабиан Марожан ще оглави квалификациите в португалския град. Унгарецът наскоро спечели клей Чаланджъра в Анталия, а само седмица по-късно водеше на турнира в Сехешфехервар с 6:1 3:1 именно в мач с Ади, когато родният ни представител прецени да се откаже от срещата. Освен Марожан, то другите по-известни имена са тези на ветерана Дамир Джумхур и Лойд Харис, срещу когото е една от двете ATP победи на 21-годишния ни сънародник.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Потвърдено: Кузманов и Андреев ще участват на 2 различни ATP надпревари този уикенд Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | александър лазаров | бгтенис | димитър кузманов | ещорил | маракеш

Коментари





Следвайте ни в Facebook