"Повече е по-малко": Стефанос Циципас разкри причините за раздялата си с Марк Филипусис

от в 14:07 на 27.05.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас започна по великолепен начин новия сезон, след като не допусна нито една загуба по време на United Cup и впоследствие достигна до финала на Аустрелиън Оупън. Гъркът вероятно играеше най-добрия тенис в своята кариера през този период и много хора го отдаваха не неговата работа с Марк Филипусис, която стартира през миналото лято. Точно заради това новината, че световният номер пет е прекратил сътрудничеството си с бившия финалист от Уимбълдън дойде изключително неочаквано, а така Циципас отново ще работи единствено със своя баща - Апостолос. Изглежда обаче самият състезател е доволен от раздялата си с австралийския специалист, съдейко по споделното от него в последната му пресконференция:

"Беше общо решение. Прекарахме множество часове в разговори по телефона през последните седмици. Никога не е лесно да имаш двама треньори с теб на корта. Знам, че те правят всичко възможно, за да ми помагат по всякакъв възможен начин, но понякога възникват спорове, когато споделят различни мнения за нещата. Сега съм в такъв етап от кариерата си, че се нуждая от само един треньор, който да ме снабдява с нужната информация, анализи и неща, които могат да ме направят по-добър играч.

Повечето всъщност е по-малко, ако трябва да бъда честен и предпочитам нещата да са такива, каквито в момента. Вероятно има много специалисти, които биха могли да ми помогнат с дадени съвети, но за мен е важно да бъда обграден с минимално количество хора, защото иначе се получава едно сериозно психологическо изтощение. Точно това е една от причините да се разделим. Не ме разбирайте погрешно. Аз обичам Марк. Той е великолепен човек и все още често си контактуваме. Щастлив съм от решението си и съм сигурен, че той ще бъде винаги на разположение, ако имам нужда от него и ще продължи да ме подкрепя" - разкрива балканецът

Източник: Tennis Majors


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Повече е по-малко": Стефанос Циципас разкри причините за раздялата си с Марк Филипусис Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | марк филипусис | Пресконференции | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook