Повече от категоричен Надал даде едва 5 гейма на Нишикори

от в 19:48 на 04.06.2019
В
Рафаел Надал за пореден път показа защо е определян за ,,Краля на клея" и повече от категорично елиминира Кей Нишикори. ,,Матадора" надделя след 6:1 6:1 6:3 и реализира една от най-категоричните си победи на фазата на 1/4-финалите в Париж.



Рафа започна срещата пределно концентриран и въпреки че изпусна възможност за брейк при 3:0, то си личеше, че ,,Матадора" ще контролира срещата напълно и със сигурност няма да позволи на съперника си да развие играта си. Нишикори все пак успя да се запише в резултата, но подемът му бе бързо спрян от испанеца, след като въпреки че започна с двойна грешка, в крайна сметка Рафа отпусна едва три от следващите единадесет точки и записвайки и втори брейк в актива си, поведе в отделните части на мача.

Нишикори започна втората част отново с брейк пасив, допускайки серия от четири непредизвикани грешки, но този път успя мигновено да се върне в резултата на частта и записвайки едва първи брейк изравни за 1:1.



Видимо това даде и хъс в играта му, макар и за малко, а вкарвайки красиви удари със отскок, японецът поведе с 30:0 на сервис, ала това беше и едва последният момент в гейма, когато изглеждаше сякаш той би могъл да даде отпор на съперника си, защото оттогава нататък мачът отново бе напълно под контрола на съперника му. Рафа мигновено реализира втори брейк след бекхенд в мрежата за Кей, а впоследствие, нижейки печеливш удар след печеливш удар от всяка част от корта, в крайна сметка се стигна до тотална доминация на Надал, а агресията на Нишикори, опитваща се да конкурира Рафа, носеше на японеца сериозно количество грешки, ала сякаш това беше и единственият му шанс да се бори срещу този си опонент.



В почивката между сетовете Кей получи медицинска помощ за областта около лакътя и рамото, докато през това време Рафа отиде до съблекалнята. Надал, необичайно от видяното досега, след като излезе от съблекалнята бе леко разконцентриран, а това стана и източник на неприятности за испанеца. Кей обаче сам пропиля първата възможност, след като заби топката в мрежата, а при втората си не получи шансове, след като благодарение на виртуозен форхенд Рафа се добра до дюс. Впоследствие японецът пропиля и още възможности и така и загуби шансовете си за добър старт на сета. Кей, от своя страна, също изпита много трудности в подаването си, но и той взе серис гейма си за 1:1.



Оттогава натаък азиатецът отново започна да допуска прекалено много грешки, а за пореден път това се оказа фатално, защото за отрицателно време Рафа отново набра инерция, а Нишикори все по-рядко намираше отговор на мощните му дълбоки удари. Серията на Рафа от поредни геймове продължи до 4:1, а тогава Кей успя да се закачи в резултата след силна игра от форхенд. Тогава срещата трябваше да бъде спряна поради идващата буря, нещо към което Надал, разбираемо, бе силно против.

След почивката Рафа запази концентрацията си по повече от превъзходен начин и след гейм на нула, благодарение на превъзходните му сервиси, впоследтвие въпреки че не успя да да пробие, нов спечелен полуфинал го прати директно на 12-тия му полуфинал на Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Повече от категоричен Надал даде едва 5 гейма на Нишикори В

Коментари





Следвайте ни в Facebook