Повод за гордост: 13-годишният Иванов спечели Световното по тенис до 14 години!

от в 21:50 на 20.12.2022
Мирела Николова

13-годишната ни надежда при мъжете Иван Иванов остави отлични впечатления с играта си по-рано през настоящия сезон, когато бе поставен под номер едно в основната схема на юношеския Уимбълдън и достигна до полуфиналната фаза. През настоящата седмица българинът затвърди страхотните си изяви и триумфира с титлата при юношите до 14 г. на изключително престижната надпревара "Ориндж Боул" в щата Флорида (САЩ), която се възприема като неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години. 

Във финалната среща Иванов не остави никакви съмнения в превъзходството си и записа напълно безапелационен успех над американеца Джак Кенеди с 6:1 6:3. Това бе седма поредна победа за нашето момче, което в хода на турнира има само един загубен сет. В първите си четири мача Иван отпусна едва десет гейма, след което на четвъртфиналите спаси осем мачбола, а на полуфиналите бе повече от безкомпромисен, давайки само един гейм на противника си.

В момента Иванов е №2 в ранглистата при юношите до 14 г. на Тенис Европа. В края на месец октомври Иван завърши на пето място на Мастърс турнира на най-добрите тенисисти в Европа до 14-годишна възраст. През тази година Иванов спечели титлите на два турнира от Тенис Европа в България. Той триумфира на силния турнир от първа категория до 14 г. в Бургас и на турнира от трета категория до 16 г. на тенис център Санта Марина. Българинът спечели и трето място в първото издание в историята на турнира за юноши до 14 г. на Уимбълдън. В началото на годината Иван игра финал на турнира от Супер категория в Химки (Русия). Иванов беше част от националния отбор за юноши на България до 14 г., който спечели седмо място на световното отборно първенство и трето място на европейското отборно първенство.

Това е пореден голям успех за тениса в България през тази година. Преди 10 дни Илиян Радулов и Адрияно Дженев спечелиха титлата на двойки при юношите до 18 г. на „Ориндж Боул".

Източник: БФТ

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Повод за гордост: 13-годишният Иванов спечели Световното по тенис до 14 години! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | иван иванов | ориндж боул

Коментари





Следвайте ни в Facebook