Повод за гордост: 13-годишно българче с първа победа на Уимбълдън!

от в 17:48 на 07.07.2022
Калоян Соколов

Днес беше дадено началото на надпреварата до 14 години за юноши и девойки на Уимбълдън. Въпросното събитие се провежда за пръв път в историята на Големия шлем, като досега никога толкова млади тенисисти не са можели да се изявяват на това ниво. Радващата новина за нас пък се криеше в обстоятелсвото, че 13-годишният Иван Иванов получи привлегията да бъде поставе под номер едно в турнира за момчетата и откри кампанията си с успех над британеца Марк Сийбан 6:4 6:4. Така тийнейджърът се приближи към класиране в полуфиналите, само че за целта ще трябва да преодолее съпротивата и на останалите двама състезатели в своята група, а именно Али Мисум и Данте Пагани.

Въпреки крехката си възраст, то и двамата играчи показваха много стабилно ниво на начален удар и никой не успяваше да вземе превес до 3:3. Правеше впечатление, че британецът удряше топката със скорост, която напълно отговаряше на стандартите в мъжкия тенис, но родният ни представител се движеше превъзходно по корта и често контрираше съперника си. В седмия гейм дойде първото пропукване от страна на Сийбън, който пресили няколко свои опита за уинъри и до голяма степен сам предаде подаването си. Иванов пък продължи да действа с голямо самочувствие на собствен сервис и преодоля пасив от 0:30 при 5:4 в своя полза, за да се покздрави със спечелването на първия сет.

Втората част не стартира никак положително за българина, тъй като местният любимец атакуваше все по-успешно с помощта на форхенда си, докато топ поставеният допусна серия от двойни грешки и скоро се оказа изоставащ с 0:3. Веднага обаче родният ни представител се съвзе и виждахме колко добре е усвоил използването на сечения бекхенд. Иван не се страхуваше да излиза в близост до мрежата, където беше почти безгрешен и също така впечатли с няколко неспасяеми дланови удари от сериозна дистанция. Всичко това изведе нашия сънародник до преднина от 5:3 и скоро той подпечата дебютната си победа на Уимбълдън!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Повод за гордост: 13-годишно българче с първа победа на Уимбълдън! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | иван иванов | уимбълдън 2022 | юноши

Коментари





Следвайте ни в Facebook