Повод за гордост: 14-годишен българин с победа при дебюта си в турнир при мъжете в Испания

от в 16:48 на 08.01.2023
Мирела Николова

14-годишният Иван Иванов е сред най-обещаващите ни тенис надежди, след като през миналия сезон той оглави юношеската ранглиста до 14 години. Впоследствие той бе поставен под номер едно в основната схема на юношеския Уимбълдън, където достигна до полуфиналната фаза, а в края на сезона триумфира на изключително престижната надпревара "Ориндж Боул" в своята възрастова група в щата Флорида (САЩ), която се възприема като неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години.

Всички знаем колко е труден преходът между юношеските и професионалните състезания, но през днешния ден нашето момче направи първа успешна крачка по този път, постигайки победа в квалификациите на ITF M15 турнира в испанския град Манакор. Българинът направи своя дебют при мъжете днес, след като получи "уайлд кард" за влизане в пресявките на надпреварата и съумя да се възползва по най-добрия начин от отворилата се възможност, надделявайки над Тео Нилсон от Швеция с безапелационното 6:3 6:3. По този начин той намери място във втория квалификационен кръг, където ще се изправи срещу победителя измежду Доминик Келовски или Зейд Шелбая. 

Друг наш представител в лицето на Николай Неделчев пък е поставен под №2 в пресявките и предстои да стартира участието си с двубой срещу Маркос Пигуерас от Испания.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Повод за гордост: 14-годишен българин с победа при дебюта си в турнир при мъжете в Испания Мирела Николова
Теми:  
ITF | бгтенис | иван иванов

Коментари





Следвайте ни в Facebook