Позитивните сигнали са налице: Зверев обърна 1/4-финалист от АО на старта в Дубай

от в 21:49 на 27.02.2023
Мирела Николова

Александър Зверев бе принуден да сложи край на миналогодишния си сезон още през май, когато в полуфиналите на Ролан Гарос обърна глезена си и скъса кръстни връзки. Напълно очаквано германецът все още е в търсене на оптималната си форма, но през последните седмици в представянето му се наблюдава значителен прогрес, който бе видим и в днешния му откриващ двубой на турнира в Дубай, в който германецът наложи волята си в три сета над Иржи Лехечка с 4:6 6:3 6:4, за да намери място в следващия етап на надпреварата, където ще се изправи срещу Емил Руусувуори или Кристофър О'Конъл.

Още в дебютното си подаване бившият №3 в света изпита проблеми на начален удар и инкасира пробив. Макар впоследствие Саша да стабилизира играта си, то чехът не допусна спад в нивото си в нито един момент от първата част и съумя да опази придобитата си рано преднина, за да поведе в общия резултат.

С началото на втория сет в играта на Лехечка започнаха да се прокрадват колебания, които подпомогнаха финалиста от US Open 2020 да реализира пробив в шестия гейм, който впоследствие затвърди на нула, повеждайки с 5:2, за да си подсигури изиграването на трети сет.

В него световният №47 отново изпитваше сериозни затруднения от сервис линията и не след дълго германският тенисист осъществи брейк за 4:2. В следващите минути Саша допусна спад в концентрацията си, което доведе до връщане на пробива и 4:4, ала съвсем скоро той отново засвидетелства класата си и моментално реализира нов брейк, който се оказа решаващ за изхода на мача.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Позитивните сигнали са налице: Зверев обърна 1/4-финалист от АО на старта в Дубай Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook