Позната съперничка дели Томова от основната схема на АО: Какво трябва да знаем за нея?

от в 19:45 на 12.01.2022
Мирела Николова

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова, която е и единствената българска представителка на тазгодишния Аустрелиън Оупън, демонстрира впечатляващ тенис в Мелбърн и заслужено се поздрави с втора поредна поредна победа в квалификациите на турнира, която я класира за решителния етап на пресявките. 

Единственото препятствие, което дели българката от място в основната схема на надпреварата, е световната №136 Мария Ирина Бара. Румънката по-често може да бъде забелязана в заключителните етапи на двойковите турнири, където успехите ѝ са значително по-големи от тези индивидуално. Върховото ѝ класиране в ранглистата при тандемите е от средата на 2019-а година, когато Бара достига до 56-ата позиция, а най-високото място, което е заемала по единично, е №112. 

Самата румънска тенисистка споделя, че се чувства най-комфортно на червена настилка, което проличава и от факта, че Бара има две поредни участия в основната схема на Ролан Гарос, като по време на това през 2020-а дори достига до втория етап в Париж. Откритото първенство на Австралия обаче е изключително неуспешно за световната №136, която до тази година имаше само една победа от пет изиграни срещи в Мелбърн, като любопитна подробност е, че тя идва над друга наша сънародничка в лицето на Сесил Каратанчева през 2018-а. 

Томова и Бара имат сравнително дълга история на своето съперничество, тъй като са се изправяли една срещу друга общо 4 пъти, като в 3 от тях победителка е излизала румънката. Обнадеждаващото е обаче, че при последната им среща на ITF турнира във Валенсия през есента на 2021-ва крайният успех е за нашата сънародничка. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Позната съперничка дели Томова от основната схема на АО: Какво трябва да знаем за нея? Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2022 | бгтенис | виктория томова | квалификации

Коментари





Следвайте ни в Facebook