Преди 1 година: Когато Надал показа колко голямо сърце има

от в 20:10 на 23.01.2021
Тея Кръстева

Тази година започва по един по-необикновен начин, тъй като целият свят е засегнат от пандемията от Covid-19. Неприятната болест не подмина и тениса - Australian Open 2021 ще започне по-късно (8 февруари), като всички тенисисти са подложени на 14-дневна предварителна карантина.

Без никакви съмнения испанският тенисист Рафаел Надал е един от най-големите спортсмени в света на спорта. Той не веднъж е показвал своята сърдечност и милосърдие, които демонстрира често и на тенис корта.

Точно преди 1 година на Australian Open 2020 във втори кръг Матадора случайно удари едно от момичетата подавачи, след като направи ретур от форхенд, който излезе в аут. Топката се изстреля право в лицето на детето, но тази случка със сигурност няма да бъде една от най-болезнените за него. Без да се замисли, Надал дотича до момиченцето и го целуна по бузата - момент, който то дълго ще помни. След края на мача испанецът отново отиде да провери как се чувства то, като този път му подари и накитника си.

На пресконференцията след мача Рафа сподели, че това е бил един от най-страшните мигове в неговата кариера, защото ударът е бил бърз и силен и е улучил момичето в лицето.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ATP Tour (@atptour)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Преди 1 година: Когато Надал показа колко голямо сърце има Тея Кръстева
Теми:  
рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook