Преди четвъртфиналите на US Open: Маестрото срещу "новия Григор" (превю)

от в 16:16 на 03.09.2019
Георги Христов

Григор Димитров излиза тази нощ в търсене на вероятно най-значимата си победа не само през 2019 година, но и в цялата си кариера. Не срещу кой да е, а в битка с най-успешния съвременен тенисист - Роджър Федерер. И то в четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ.

Дотук швейцарецът напълно доминира в съперничеството между двамата. Той има аванс от 7:0 в преките битки с Гришо, а в тях е загубил само два сета. Подобен е и превесът му срещу другите двама състезатели в тази половина от схемата- 23:3 срещу Вавринка и 3:0 с Данил Медведев.

Досега в кариерата си Маестрото има 56 участия в четвъртфинали на турнири от Големия шлем - от тях 13 в Ню Йорк. 11 пъти пък е достигал полуфиналите.

В същото време малко хора прогнозираха силното представяне на Димитров, който през 2019 достигна само един четвъртфинал досега - в Бризбейн през януари. Заради проблеми с рамото той се отказа на четири състезания.

Сега с помощта на Андре Агаси и Радек Щепанек, той се надява за трети път в кариерата си да достигне полуфиналите в Големия шлем. Той стори това на Уимбълдън 2014 и Australian Open 2017.

"С оглед на съперничеството ни с Родър през последните години, то той е фаворит. Оценявам обаче докъде съм стигнал след всичко, през което преминах. Намирам се точно, където трябва. Не можех да предположа това с оглед случилото се през лятото, но съм тук," коментира Димитров в навечерието на битката на централния корт "Артър Аш".

Федерер също даде своята оценка за предстоящата битка. "Нашите стилове са много близки един спрямо друг. И за двамата е приятно да играем заедно. Радвам се, че нещата при него се подобряват, след като спечели в Синсинати преди няколко години. Последва голям спад. Това е голям мач за него, голяма възможност срещу мен. Притеснява ме това, че срещата е толкова важна за него. Спрявал съм се добре срещу него. Това обаче нов мач, срещу един нов Григор и по-различен аз."

Гришо и Федерер ще се появят на "Артър Аш", закривайки вечерната сесия в Ню Йорк. Те ще играят веднага след Серина Уилямс и китайката Ван Цян. Или иначе казано около 03,30 българско време в сряда.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Преди четвъртфиналите на US Open: Маестрото срещу "новия Григор" (превю) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - роджър федерер | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис лайв | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook