Григор за мача с Федерер: Страхотен момент, доказах че вървя напред

от в 12:25 на 03.09.2019
Илиян Илиев

Григор Димитров сподели интересни неща на пресконференцията си след победата си над Алекс де Минор. Той говори за категоричния успех срещу австралиеца и предстоящия двубой с Роджър Федерер, който може да го класира за полуфиналите на US Open.

Изглежда лимитира шансовете му до минимум със само една възможност за пробив. Колко добре се чувстваш?
- Да, изиграх страхотен мач. физически се чувствах отлично. Успях да неутрализирам всичко, което ми предложи. Сервирах доста добре както на първи, така и на втори начален удар. Играх правилно във важните моменти. Освен това усетих, че в средата на втория сет той започна да се уморява. Играх наистина добре, когато това бе необходимо. Натисках топката във важните ситуации. Имах прекрасно усещане по време на целия двубой и съумях да го затворя по солиден начин.

Какво е чувството да си на четвъртфинал?
- Невероятно. Наистина невероятно. Определено не приемам нищо за даденост, особено на този турнир, точно сега. Смятам, че съм го заслужил. Работих усилено за този успех в последните седмици. Вложих много часове солиден труд както на корта, така и извън него. Но човек никога не знае, това е тенисът. Никога не можеш да си сигурен кога късметът ще се усмихне и на теб. Трябва да сграбчиш възможността. Днес бе един от онези дни, в които аз просто преследвах късмета и победата.

С кого работиш в момента?
- С моя екип.

Имаш ли треньор?
- Да, Щепанек и Агаси.

Щепанек още ли е с теб?
- Абсолютно.

- Де Минор заяви, че старият Григор се е върнал. Доколко си съгласен, че си доближил най-доброто си ниво? Какво е чувството да загърбиш тежкото лято?
- Няма такова нещо като стар или нов Григор. Единственият път е напред. Като цяло се усещам като различен човек, различен тенисист. Няма смисъл да седя тук и да говоря за изминалите 6-7 месеца и да поканя всички на онова неприятно парти, което преживях. Каквото било, било. Изправих се срещу проблемите и всичко, което бе пред мен. Да съм обратно на корта е страхотно усещане. Завърнах се. И се наслаждавам. Чувствам се свободен. Разбира се, когато излезеш на корта, няма къде да се скриеш. Щастлив съм, че успях да направя един уверен и стабилен мач. Разчитах добре играта, движех се добре, връщах успешно, сервирах солидно. Най-важното обаче е, че останах много стабилен психически. Смятам, че това са важните неща за мен в момента. Затова и не искам да сравнявам стар с нов Григор. Просто гледаме напред.

- Колко развълнуван си за следващия си мач? Усещаш ли вълнение предвид откриващата се възможност?
- За мен е страхотна възможност да изляза на централния корт. Нищо повече от това. Предвид историята, която имам с Роджър, мачовете, които сме играли, нищо не е в моя полза. Но това е положението. Оценявам къде се намирам в момента, през какво преминах в последно време и какво преживявам сега. Намирам се на точното място. Разбира се, никога не бих могъл да предвидя след тежкото лято, което изкарах, и след трудния старт на сезона, че ще достигна до тази фаза. Но ето ме тук. Вълнение? Да. Както и всяко друго чувство, за което бихте се сетили. Но едно от най-важните неща е да не гледаме прекалено напред. Ще се насладя на момента за секунда, ще оценя ситуацията и ще продължа напред. Дано след няколко дни отново да съм тук пред вас.

- Роджър заяви, че се познавате доста добре. Какво е да играеш срещу него?
- Не знам. Имам предвид, че познавам всеки на тура. Няма никаква разлика. Играли сме и преди. Тренирали сме много пъти заедно, особено в последните седмици. Играли сме демонстративни двубои, очевидно е, че се познаваме много добре. За мен това е страхотен момент. Смятам, че и за двама ни е прекрасна възможност. Все пак е централният корт на US Open. Надявам се, че ще стане страхотна битка и ще предоставим прекрасен тенис на хората.

- Има ли нещо, което да ти дава допълнително увереност с натрупването на мачовете?
- Едно от важните неща за мен е, че с всеки двубой аз надграждам, намирам своя ритъм и движение по корта. Започнах да играя на корт 11, а това не бе най-лесното нещо, предвид че трябваше да излизам пред все по-големи трибуни. Но това са стъпките, които трябва да изминеш, за да преодоляваш различни бариери. Това е доказателство, че вървим в правилната посока, без значение дали играя дадения ден или не. Каквото и да е, аз продължавам напред, търсейки начини да подобря онова, което не съм успял да направя по най-добрия начин. Слагам тухла по тухла всеки ден. Контролираш нещата, които можеш. Точно върху това съм се фокусирал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор за мача с Федерер: Страхотен момент, доказах че вървя напред Илиян Илиев
Теми:  
us open | григор димитров | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook