Преди финала в Маями: Джокович e на прага на нов рекорд

от в 02:22 на 03.04.2016
Tennis.bg

В неделния финал на тенис турнира в Маями Новак Джокович ще опита да спечели рекордна 28-а титла от сериите "Мастърс 1000". В момента световният №1 и Рафаел Надал делят първото място в класацията с по 27 отличия.

Дотук Джокович води в преките битки срещу японеца с 6:2. Включително го победи с 3:0 сета в началото на 2016-а на Откритото първенство на Австралия. Най-значимият успех на Нишикори пък бе през 2014-а на US Open.

"Той изглежда много по-зрял и опитен. От доста време е сред най-добрите и има вече сериозен опит в тези сблъсъци. Мисля, че е играл само един "Мастърс 1000" финал, но доста други, а също и финал в Големия шлем. От доста време е в подобна позиция," коментира Джокович за своя предстоящ съперник.

Нишикори ще опита да не позволи на Джокович да спечели за шести път състезанието във Флорида. Досега Новак има три или повече титли още на Australian Open, финалния "Мастърс" на осемте най-добри, в "Мастърс 1000" турнирите в Париж и Индиън Уелс, а също в Пекин и Дубай.

При победа Новак ще изпревари своя треньор Борис Бекер от 11-ото място във вечната класация по брой победи в Откритата ера на тениса. Двамата в момента са с по 713.

"Искам да задържа нивото на играта, което показвам. Мисля, че имам шанс за титлата. Очевидно е, че той показва много добър тенис още от Индиън Уелс. Знам колко трудно ще е. Ще обсъдя с моя екип какво мога да направя по-добре.

"Уверен съм, когато играя с него. Той показва по-различно ниво от миналата година, но ако изиграя силен мач и съм търпелив, имам шанс. Трябва да съм на 100% или 120%, за да го надвия. Ще се опитам да се насладя на първия си финал тук," коментира от своя страна Нишикори.

Предишният финал в "Мастърс 1000" сериите за Кей бе в Мадрид през 2014-а срещу Рафаел Надал, когато той не бе в състояние да играе заради травма.

Не по-малко любопитно е, че при титла Новак Джокович ще надмине Роджър Федерер по приходи от наградни фондове в кариерата си и ще излезе под №1 във вечната класация. Сърбинът ще събере 98 милиона долара, а Федерер е с 97,9.

Двубоят е в неделя от 20,00 часа българско време. Световните букмейкъри определят Джокович като абсолютен фаворит с коефициенти около 1,14.

ЛИНКОВЕ ЗА ПРЯКОТО ИЗЛЪЧВАНЕ ВИЖТЕ ТУК!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Преди финала в Маями: Джокович e на прага на нов рекорд Tennis.bg
Теми:  
кей нишикори | маями | новак джокович | тенис | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook