Преди Индиън Уелс: Седем от топ 10 защитават 45 или по-малко точки

от в 21:49 на 06.03.2019
Георги Христов

В следващите дни светът на тениса изцяло ще бъде подвластен на случващото се турнира в Индиън Уелс. Особено интересно се очертава при мъжете, където седем от играчите в топ 10 имат да защитават само по 45 или по-малко точки и това предвещава скорошни размествания в ранглистата. Нещо повече - Новак Джокович, Рафаел Надал, Александър Зверев, Кей Нишикори и Джон Иснър трябва да бранят 10 или по-малко точки.

За Ноле се очертава първо участие след рекордната му седма титла на Откритото първенство на Австралия. Световният №1 ще опита да спечели 33-та си АТР Мастърс 1000 титла и така да се изравни със сегашния рекордьор Рафаел Надал. Новак ще се стреми и към рекордната си общо шеста титла в Калифорния.

В момента Ноле има аванс от 2590 точки в ранглистата пред Рафа - 10 955 срещу 8365. От своя страна Матадора е с преднина от 1770 пункта пред световния №3 Александър Зверев.

В същото време Роджър Федерер ще опита да остане в топ 5 на ранглистата. През миналата година той претърпя първата си загуба за сезона на финала в Индиън Уелс от Хуан Мартин дел Потро. Това значи, че Маестрото има да защитава 600 точки за класацията на АТР.

Сега Федерер има 4600 точки и в случай, че загуби точки, то Кевин Андерсън и Кей Нишикори могат да атакуват мястото му. Те имат съответно 4295 точки и 4190. Андерсън защитава 180, а Нишикори няма никакви точки, които да брани. В общи линии швейцарецът трябва да достигне поне четвъртфиналите, за да се задържи в петицата.

Действащият шампион Хуан Мартин дел Потро няма да защитава трофея си и така ще загуби 1000 точки на 18 март. Така в най-добрия случай той ще падне до осмото място.

Сигурен за мястото си в топ 10 е Стефанос Циципас, който има да защитава само 10 точки. Друг младок - Ник Кириос има добра възможност да влезе в топ 30 с добро представяне. Преди участието си в Акапулко той бе изпаднал извън първите 70.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби още първия си мач в турнира срещу Фернандо Вердаско през 2018 и сега само може да натрупа допълнителен актив. В кариерата си той е достигал максимум до трети кръг в Калифорния.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Преди Индиън Уелс: Седем от топ 10 защитават 45 или по-малко точки Георги Христов
Теми:  
александър зверев | кей нишикори | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис ранглиста | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook