Прекрачи ли границата Надал? Матадора с директни забележки към съперника си

от в 09:47 на 03.07.2022
Калоян Соколов

Вчерашният ден беше изключително обнадеждаващ за феновете на Рафаел Надал, след като Матадора изигра най-силния си мач от началото на Уимбълдън и не остави никакви шансове на Лоренцо Сонего. Италианецът беше първия поставен по пътя на Матадора в турнира, като можеше да се похвали със спечелена титла на трева в кариерата си, но двукратният шампион не му остави абсолютно никакви шансове.

Истината е обаче, че една от постъпките на Матадора не остави никак положително впечатление по време на мача, което определено е изненадващо, имайки предвид неговата репутация на безупречен джентълмен на корта. Действието се разви в края на третия сет, когато аутсайдерът осъществи първи пробив в подаването на своя съперник, за да изравни геймовете при 4:4. Тогава Рафа директно го привика на мрежата и изрази възраженията си от звуците, които издава италианеца по време на свой удар. Надал недоволстваше от обстоятелството, че според него непоставеният състезател удължава твърде много своите викове и по този начин го разсейва.

Въпросният случай е сравнителна рядкост в тениса, тъй като обикновено играчът може да обърне внимание на съдията и той да се погрижи за ситуацията. Също така трябва да отбележим, че Сонего не е променял навиците си в хода на целия мач, а манкорецът взе отношение по въпроса, едва когато обстоятелствата започнаха да стават трудни за него в сблъсъка.

Изглежда реакцията на втория поставен стъписа сериозно италианския представител, който веднага след това загуби подаването си и скоро предаде мача. Самият 22-кратен носител на "мейджър" трофеи се опита да му обясни поведението си, щом се стигна до поздрава между двамата и изглежда изпита известна вина за случилото се, признавайки как е сгрешил и не е искал нещата да изглеждат по този начин, като е бил изцяло добронамерен в действията си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Прекрачи ли границата Надал? Матадора с директни забележки към съперника си Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо сонего | любопитно | рафаел надал | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook