Премиерът на щата Виктория: Категорично против неваксинираните тенисисти

от в 09:34 на 10.11.2021
Диана Андреева

Имунизацията против COVID-19 е една от най-коментираните теми през последните месеци в тенис обществото. Очаква се до края на ноември официалното изявление на Тенис Австралия да бъде обявено и да се сложи край на дискусията ще бъдат ли допускани неваксинираните тенисисти до Melbourne Park - центърът, който е домакин на Australian Open и останалите събития от австлалийското турне.

В Австралия мерките са твърде ограничаващи за неваксинираните посетители, а в това число и за състезателите, които евентуално биха били поставени в пълна изолация в продължение на две седмици и в хода на целия им престой не биха били допускани да напускат изградения "балон". Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс е категоричен, че не желае играчи, непоставили си две дози от препарата, да посещават страната, защото е рисковано за публиката по трибуните:

"Няма да позволя публиката по трибуните да бъде поставена в риск, защото тенисистите-милионери не са се имунизирали, както са направили всички останали хора от обществото. Състезателите са възможни приносители, особено когато тичат по кортовете, а това означава, че има голяма вероятност да предадат заразата и на зрителите." - завърши Андрюс. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Премиерът на щата Виктория: Категорично против неваксинираните тенисисти Диана Андреева
Теми:  
australian open | australian open новини | Австралия | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook