Премиерът на щата Виктория: Маргарет Корт не уважава хората

от в 14:35 на 24.01.2021
Диана Андреева

Маргарет Корт е една от най-великите тенисистки в историята на WTA. Точно заради това се очаква носителката на 24 титли от Големия шлем, да получи нaй-преcтижното тенис отличие в Австралия - AC, въпреки недоволството около това решение и несъгласието на много хора, включително и на премиера на щата Виктория - Даниел Андрюс.

Корт е силно противоречива фигура. През годините тя многократно е изразявала своите анти-LGBTQ възгледи. Наградата се присъжда за изключителен принос към тениса и наставничеството на млади играчи, но в момента в социалните медии се провежда петиция, която се опитва да убеди организаторите, че Корт не заслужава да бъде отличена.

„През целия си живот съм имала такива възгледи и просто казвах това, което пише и в Библията“, сподели Корт през тази седмица в интервю за Асошиейтед прес.

„Винаги трябва да слушам себе си и не е нужно да лъжа пред медиите, за да се харесвам на хората. Никога няма да променя мнението си. "

 Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс смята, че Корт не трябва да бъде удостоена с честта да получи тази награда, защото не уважава хората:

„Не вярвам, че Корт има възгледи, които съвпадат с мнението на хората в нашата нация и не трябва да бъде отличена. Всички ние виждаме общността на LGBTQ, като равни и заслужаващи достойнство, уважение и безопасност“, каза той.

Благодарение на успешната й кариера, втората по големина арена в Мелбърн парк е кръстен именно на Маргарет Корт. През годините няколко играчи, включително Били Джийн Кинг и Анди Мъри, са молили организаторите на Australian Open да прекръстят корта, но молбите им винаги са били отхвърляни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Премиерът на щата Виктория: Маргарет Корт не уважава хората Диана Андреева
Теми:  
Австралия | маргарет корт | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook