Прецедент в историята: Състезателки извън топ 200 достигнаха финала в Богота

от в 15:51 на 10.04.2022
Калоян Соколов

Традиционно голяма част от тенис елита пропуска надпреварите на клей в Южна Америка и те се превръщат в едно своеобразно мини първенство на континента. Отдавна в средите се говори, че тези събития са пригодени за играчи с по-скромни възможности, които да натупат лесни точки чрез участието си в тях. 

До голяма степен тази теория се потвърди на WTA 250 турнира в Богота, където за пръв път ще наблюдаваме финал между тенисистки извън топ 200 на подобно ниво. Това се случи благодарение на страхотния рейд от страна на Лаура Пигоси и Татяна Мария, като двете състезателки се намират в серия от 6 последователни успеха и ще имат шанс да спечелят дебютен трофей от подобен ранг състезание.

Бразилката Пигоси се намира под номер 212 в световната ранглиста и през сезона дори не можеше да премине фазата на четвъртфиналите в надпреварите с награден фонд от 25 хиляди долара. Всичко това обаче се промени в колумбийската столица, а вчера квалификантката поднесе огромна сензация, след като отстрани защитаващата шампионка Камила Мария Осорио Серано.

Татяна Мария пък е добре позната с изявите си в WTA Тура и дълги години беше част от първата столица. 34-годишната ветеранка до неотдавна беше в майчинство, но се завърна след едногодишна пауза в края на 2021-ва и оттогава бележи сериозен възход. Все пак няма как да не бъдем изненадани, че германката може да постигне най-големия успех в своята кариера на червени кортове, защото тя използва почти единствено слайс бекхенд и често можем да я видим в близост до мрежата, което не е никак печеливша формула за добри резултати върху клея.

Решителната битка в колумбийската столица ще стартира тази вечер в 19:00 часа, а вие ще може да я проследите на обичайните линкове в нашия сайт!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Прецедент в историята: Състезателки извън топ 200 достигнаха финала в Богота Калоян Соколов
Теми:  
wta | богота | лаура пигоси | любопитно | татяна мария

Коментари





Следвайте ни в Facebook