През октомври: Джокович ще играе на АТР 500 турнир, в който ще участва и Григор Димитров

от в 20:13 на 23.09.2022
Мирела Николова

През настоящия сезон Новак Джокович бе принуден да пропусне редица турнири поради отказа си да се ваксинира, най-значимите измежду които са Аустрелиън Оупън и Откритото първенство на САЩ. Сърбинът не е излизал на корта в официален мач от финала на Уимбълдън насам, след като ваксинационният му статус не му позволи да участва на турнирите на твърди кортове в Северна Америка. Есента обаче по всичко изглежда, че ще бъде натоварена за бившия №1, който ще се изявява на корта в две последователни седмици.

Завръщането му предстои да се състои през идните дни, тъй като Ноле е част от тима на Европа за отборната надпревара Laver Cup (23-25 септември). Впоследствие пък за 21-кратния шампион от Големия шлем следва участие в АТР 250 надпреварата в Тел Авив, която ще започне на 26 септември и ще приключи на 2 октомври, като сърбинът ще участва в турнира както на сингъл, така и на двойки. 

Джокович обаче не възнамерява да си взема почивка, тъй като днес стана ясно, че е приел "уайлдкард" за състезанието от категория АТР 500 в Нур Султан, което ще се проведе между 3 и 9 октомври. Останалите тенисисти, получили специална покана от организаторите за участие, са Анди Мъри, Стан Вавринка и Александър Бублик, които се присъединяват към звездния списък с участници, в който фигурират имената на Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Андрей Рубльов, както и Григор Димитров.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
През октомври: Джокович ще играе на АТР 500 турнир, в който ще участва и Григор Димитров Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | любопитно | новак джокович | нур султан

Коментари





Следвайте ни в Facebook