Президентът на ATP: Неваксинираните тенисисти ще бъдат допускани в Австралия

от в 09:34 на 03.11.2021
Диана Андреева

Мерките против разпространението на COVID-19 в Австралия са били сурови през последните две години не само за спортистите, но и за самото население. Наскоро бе съобщено, че Tennis Australia обмислят да забранят на състезателите, които не са си поставили ваксина против вируса, да участват в първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open.

Тази новина доведе до сериозни разногласия между част от играчите и ръководството на ATP. Но Андреа Гауденци - президентът на мъжката тенис асоциация, увери, че Tennis Australia ще дадат възможност на всички тенисисти да се включат в надпреварата, независимо от това дали са се ваксинирали, или не:

"Броят на ваксинираните тенисисти непрекъснато се учеличава. Ръководството на ATP винаги е окуражавало имунизацията и към днешна дата около 70% от играчите в мъжкия тур са си поставили и двете дози. Ние обаче ще продължим да работим в тази насока, като целта ни е до края на годината процентът на да се увеличи до 85-90%.

От Tennis Australia ни увериха, че ако след пристигането си в Австралия играч е имал контакт с лице, заразено с коронавирус, тенисистът ще бъде тестван и, ако даде отрицателен резултат, няма да му се налага да се поставя под карантина. Уверени сме, че австралийското правителство ще позволи на неваксинираните състезатели да участват на Australian Open“ - завърши Гауденци.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Президентът на ATP: Неваксинираните тенисисти ще бъдат допускани в Австралия Диана Андреева
Теми:  
atp | australian open | australian open новини | Австралия | андреа гауденци | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook