Президентът на Руската тенис федерация: Свитолина е никоя, не заслужава внимание

от в 20:35 на 13.05.2022
Мирела Николова

Руската инвазия в Украйна доведе до множество рестрикции спрямо страната агресор, които не подминаха и тениса. Още в началото на военния конфликт тимът на Русия беше изваден от международните тенис надпревари, като също така бе издаден указ, с който се отменят всички ITF турнири на територията на двете държави. Впоследствие националните флагове и всички отличителни белези на страната бяха премахнати от профилите на руските състезатели, които също така получиха забрана за участие в тазгодишното издание на Уимбълдън.

Тази новина срещна огромно неодобрение от страна на играчите, но не липсваха и такива, които подкрепиха решението на All England Club. Без изненади това бяха основно представители на Украйна, като сред тях бе и бившата №3 в света Елина Свитолина, която наскоро призова колегите си от Русия и Беларус да изразят позицията си относно ситуацията в Украйна, а ако не го направят, то ще бъде правилно да бъдат отстранени от състезания.

Подобно изказване не се хареса на президента на Руската федерация по тенис Шармил Тарпищев, който се изказа остро по адрес на украинката в отговор на въпрос, зададен от журналисти:

"Не си заслужава да обръщаме внимание на думите ѝ. Това не е само мое мнение, но и на адвокатите. Ако направим изявление, може да бъдем отстранени от някои надпревари. В момента имаме възможност да играем и всичко е наред. Глупаво е да се коментира подобно нещо. Коя е Свитолина? Никоя.

Подкрепа от страна на топ тенисистите винаги е необходима. Руските играчи и Руската тенис федерация сме изключително благодарни на всички състезатели, които се застъпиха зад нашите атлети по отношение на забраната им да участват на Уимбълдън. Моето мнение е, че всички играчи трябва да ни подкрепят, защото по този начин защитават принципите в тениса", завърши руснакът.

Източник: Tennis365


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Президентът на Руската тенис федерация: Свитолина е никоя, не заслужава внимание Мирела Николова
Теми:  
atp | елина свитолина | интервю | любопитно | русия-украйна | шамил тарпищев

Коментари





Следвайте ни в Facebook