При дебюта си на двойки в Шлема: Томова и Кочиарето с успех над 1/4-финалистки от РГ

от в 18:38 на 30.06.2022
Мирела Николова

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова се представи отлично на сингъл в тазгодишното издание на Уимбълдън, като въпреки загубата ѝ срещу Мария Сакари през вчерашния ден, участието на нашето момиче в ней-старата тенис надпревара продължава в турнира по двойки. Българката и партньорката ѝ Елизабета Кочиарето влязоха в схемата като резерви, като за всяка една от тях това е първо участие при тандемите на надпревара от Големия шлем.

Още при дебюта си обаче българо-италианското дуо демонстрира отличен синхрон и съумя да постигне престижен успех над белгийките Марина Заневска и Кимбърли Цимерман, които преди по-малко от месец бяха част от четвъртфиналната фаза на Ролан Гарос. Оформяйки крайното 6:3 7:6(2), Томова и Кочиарето се класираха за втория етап на Откритото първенство на Великобритания, където ги очаква сблъсък с Кейтлин Крисчън/Панна Удвари или десетите поставени Никол Меличар/Елън Перес.

От самото начало на двубоя българката и италианката показваха добро сработване, което в комбинация с отличната игра на мрежата и малкия брой неточности ги отведе до първи пробив. Все пак фаворитките показаха класата си в ответния гейм и реализираха моментален рибрейк, но нов спад в представянето им доведе до трети пореден пробив, който се оказа решителният за изхода на сета.

Втората част протече равностойно, като  Заневска и Цимерман бяха първите, които успяха да се откъснат с брейк в резултата. Това обаче далеч не обезкуражи тандема Томова/Кочиарето и в седмия гейм двете съумяха да върнат пробива и да възстановят паритета за 4:4. Оттам насетне последваха убедителни геймове за сервиращите, което предреши развръзката на сета да дойде в тайбрек. Там българо-италианското дуо установи пълна доминация от самото начало, за да поведе с 6:0 точки, и така съвсем скоро достигна до крайния успех.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
При дебюта си на двойки в Шлема: Томова и Кочиарето с успех над 1/4-финалистки от РГ Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Двойки | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook