При дебюта си на Уимбълдън: 22-годишна германка ще спори за място на полуфиналите!

от в 17:50 на 03.07.2022
Мирела Николова

Юле Нимайер е една от приятните изненади в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания, която още при дебюта си в надпреварата достигна до четвъртфиналната фаза. Това стана факт, след като днес германката изнесе поредния си великолепен двубой и отстрани последната останала местна представителка при жените Хедър Уотсън, оформяйки категоричното 6:2 6:4. За да намери място на полуфиналите, световната №97 ще трябва да преодолее съпротивата на своята сънародничка Татяна Мария.

Откриващата част се разви изцяло по вкуса на Нимайер, която демонстрираше впечатляваща стабилност от линията за сервис и в хода на целия сет загуби едва две точки на собствен начален удар. Не така стояха нещата при представителката на домакините, от чиято ракета непредизвиканите пропуски изобилстваха и доведоха до инкасирането на два пробива, с помощта на които германката се поздрави с успеха в дебютния сет.

Уотсън успя да стабилизира представянето си във втората част, в която поведе с ранен пробив и 2:0. Щастието ѝ обаче не трая дълго, тъй като съвсем скоро 97-ата в света отново повиши оборотите и осъществи моментален рибрейк. Последваха серия оспорвани геймове, като решителният момент настъпи при 3:3, когато Нимайер се възползва от спада в представянето на опонентката си, за да реализира брейк, който се оказа достатъчен за крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
При дебюта си на Уимбълдън: 22-годишна германка ще спори за място на полуфиналите! Мирела Николова
Теми:  
wta | Обзори | уимбълдън | юле нимайер

Коментари





Следвайте ни в Facebook