При отсъствието на Джокович: Сърбия сътвори блестящ обрат над Чехия и е 1/4-финалист!

от в 11:05 на 02.01.2024
Мартин Петков

Новак Джокович поради физически дискомфорт в областта на китката не успя да вземе участие в решаващия мач на смесени двойки между Сърбия и Чехия, но въпреки неговата липса, сънародниците му съпруга необходимото и западните ни съседи са вече част от четвъртфиналната фаза на United Cup. В отсъствието на световния номер едно, то в неговите обувки трябваше да влезе шампионът от ATP NextGen Finals - 20-годишният Хамад Медйедович, който оформи тандем с Олга Данилович и двамата изпълниха не просто задачата си да спечелят поне сет в сблъсъка срещу Петър Ноуза / Мириам Колоджиева, а дори стигнаха до крайния триумф след решителен супертайбрек - 4:6 7:6(2) 10:8.

С този си успех Сърбия се изкачи на върха в групата си от отборната надпревара и се класира за четвъртфиналите, където в утрешния ден им предстои да се изправят срещу тима на домакините Австралия, докато същевременно защитаващият шампион в състезанието САЩ отпада от турнира.

Стартът на двубоя се оказа повече от катастрофален за сръбския дует, след като разбирателството между Медйедович и Данилович далеч не бе на нужното ниво, при което съперниците им се възползваха от това и на бърза ръка се сдобиха с преднина от двоен пробив. Проблемите за западните ни съседи обаче не се ограничиха дотук и те пропиляха златна възможност да се доближат до заличаване на пасива си в статуквото, като броени минути по-късно отново им се наложи да се борят за подаването си. В крайна сметка, шампионът от ATP NextGen Finals демонстрира на какво е способен по отношение на реализирането на печеливши удари и изигра ключова роля за връщането на единия от двата брейка, но силите на двойката им не стигнаха за нещо повече и Ноуза / Колоджиева отмъкнаха успеха в сета.

Втората част ни предостави значително по-равностоен тенис от страна на двата тима, като сервиращите на практика властваха на корта и макар сърбите да се оказаха в даден момент притиснати до стената, то отлична намеса на мрежата на Данилович им позволи да оцелеят във въпросната ситуация, за да бъдем отведени впоследствие до тайбрек. Там чехите стартираха колебливо и допуснаха последователно грешки от видимо рутинни позиции, което им коства прескъпо, след като балканската двойка се откъсна напред в резултата и повече не погледна назад, печелейки сета, за да гарантира мястото на родината си в следващия етап на отборния турнир.

Там Медйедович и Данилович на бърза ръка се поздравиха с ранен минипробив аванс, който макар и неколкократно да губеха, то нито за секунда не допуснаха да останат в догонващата позиция на корта и заслужиха победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
При отсъствието на Джокович: Сърбия сътвори блестящ обрат над Чехия и е 1/4-финалист! Мартин Петков
Теми:  
united cup | новак джокович | олга данилович | сърбия | хамад медйедович

Коментари





Следвайте ни в Facebook