Приятна изненада: Лазаров ще играе на един ATP 500 турнир с Джокович (жребий и програма)

от в 17:32 на 24.02.2023
Мирела Николова

В началото на настоящия сезон четвъртата ни ракета при мъжете Александър Лазаров имаше възможност да се включи в квалификациите на надпреварата от категория АТР 250 в Окланд, където обаче отстъпи още на старта в двубоя срещу тогавашния световен №90 Грегоар Барер. Сега обаче нашето момче предстои да вземе участие в пресявките за още един турнир, провеждащ се под егидата на АТР, а именно Dubai Duty Free Tennis Championships.

Въпросната надпревара, която ще се състои през следващата седмица между 27 февруари и 5 март в Дубай, е от категория АТР 500, като за българина това ще бъде дебютно участие в квалификациите състезание от подобен ранг. Сред заявените участници в турнира личат имената на цели четирима представители на челната десетка, сред които е самият Новак Джокович, като компания ще му правят още Андрей Рубльов, Даниил Медведев, Феликс Оже-Алиасим и Хуберт Хуркач. 

През днешния ден беше изтеглен жребият за квалификациите, който отреди на Лазаров да стартира срещу Джан Джижен, намиращ се под №92 в световната ранглиста и поставен под номер четири в пресявките. В случай че успее да преодолее съпротивата на китайския представител, то в битка за влизане в основната схема българинът ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между италианеца Франческо Пасаро (№109) и Юки Бамбри от Индия.

Алекс ще изиграе откриващата си среща още в съботния ден, като срещата с негово участие е втора в програмата на корт №1 и се очаква началото ѝ да бъде поставено не преди 10:30 часа българско време.

Четвъртата ни ракета тренира на високи обороти за дебюта си в АТР 500 турнир и по-рано днес проведе съвместно тренировъчно занимание със световния №5 и втори поставен в основната схема Андрей Рубльов. "Отлична първа тренировка в Дубай заедно с Андрей Рубльов! Невероятен тенисист, но и същевременно страхотен човек! Нямам търпение да изляза на корта утре за първия си мач!", написа родният ни състезател в допълнение към публикуваните кадри от заниманието днес.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Alex Lazarov (@alexlazarovv)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приятна изненада: Лазаров ще играе на един ATP 500 турнир с Джокович (жребий и програма) Мирела Николова
Теми:  
atp | александър лазаров | бгтенис | дубай | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook