Приказката на Вондрушова продължава: Ще спори за златото след успех над Свитолина!

от в 15:02 на 29.07.2021
Мирела Николова

Маркета Вондрушова продължава да впечатлява с изявите си на Олимпийската тенис надпревара в Токио и заслужи мястото си в спора за златния медал при дамите. След като в осминафиналите елиминира представителката на домакините Наоми Осака, днес чехкинята се наложи над Елина Свитолина с безапелационното 6:1 6:4 и така се класира за финалния двубой, решаващ съдбата на златото. Там световната номер 42 ще се изправи срещу Белинда Бенчич, която по-рано днес надделя над Елена Рибакина.

В откриващите минути двете състезателки видимо усещаха нервно напрежение, което резултира в размяната на един пробив. Проблемите от сервис линията за Свитолина продължиха и в хода на сета тя инкасира още два брейка, осигурили предимство на чешката представителка в отделните части.

Втората част също стартира по кошмарен начин за украинката, която набързо изостана с пробив и 0:3. Играта на Вондрушова пък се намираше в изключителен подем и тя не допусна никакви колебания на начален удар, крачейки уверено към крайната победа. Свитолина така и не успяваше да се противопостави на вдъхновената си опонентка и скоро бе пробита отново, което окончателно реши съдбата на двубоя в полза на по-нискоранкираната тенисистка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката на Вондрушова продължава: Ще спори за златото след успех над Свитолина! Мирела Николова
Теми:  
wta | маркета вондрушова | Обзори | олимпийски игри | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook