Приказката приключи: Томова не успя да се противопостави на Джорджи и отпадна в Ийстбърн

от в 14:19 на 23.06.2022
Мартин Петков

Виктория Томова се радва на една от най-добрите седмици в кариерата си, което за всеобща радост, идва броени дни преди старта на Уимбълдън. Първата ни ракета взе решение при подготовката си на трева за третия турнир от Шлема за годината да участва единствено на надпреварата в Ийстбърн, където се включи в пресявките и инкасира поражение във втория квалификационен кръг, но късметът ѝ се усмихна и намери място в основната схема под формата на ,,щастлива губеща", заменяйки световната номер 3 Онс Жабер. Родната представителка до момента се възползва по възможно най-добрия начин от получения втори шанс, като се справи със съпротивата на световната номер 37 Шелби Роджърс и бившата ,,мейджър" полуфиналистка Кирстен Флипкенс, за да дебютира в четвъртфиналната фаза на турнир от сериите WTA 500, където през днешния ден срещна 12-та поставена Камила Джорджи.

Сблъсъкът се разви под контрола на италианката, която излъчваше далеч по-голяма самочувствие в ударите си от нашенката, което бе логично предвид факта, че световната номер 26 е носителка на WTA 1000 титла. Вики изпитваше сериозни трудности при размените от основната линия, като така и не намираше противодействие срещу агресивния стил на Джорджи, което постепенно направи разликата в класите твърде видна и българката съумя да спечели едва три гейма, преди да загуби в последователни сетове с 2:6 1:6, ала това по никакъв начин не оказва влияние върху иначе страхотните впечатления, които остави софиянката с представянето си в английския град.

Томова имаше блестящ старт на двубоя, като реализира няколко страхотни уинъра и се възползва от първоначалния шок в играта на именитата си съперничка, оползотворявайки втората си възможност за пробив, което я изведе напред в резултата с 2:0. За Джорджи не отне много време, докато се напасне към условията на корта и започна да тормози родната представителка чрез мощния си бекхенд, с което я караше да греши, за да видим мигновено възстановяване на паритета. Повратният момент в частта, а навярно и в мача, дойде при сервис на Вики в шестия гейм, когато първата ни ракета осуети два от опитите на италианката да пробие, като дори си осигури геймбол, но именно тогава се пречупи в най-неподходящата ситуация и изпусна инициативата, което донесе ключов брейк аванс на Джорджи за 2:4. Световната номер 26 веднъж поела лидерството на корта, то тя неспирно надграждаше в представянето си, като чрез нова серия печеливши удари, дошли след форхенд или излизане на мрежата, представителката на ,,жабарите" узакони преимуществото си с трети последователен пробив и записа откриващия сет на сметката, докато българката за пореден път имаше нелеката задача да осъществи обрат по пътя към победата.

Втората част не донесе позитивни емоции в началната си фаза за софиянката, която все така нямаше отговор за комбинациите на своята противничка и след подаване изпълнено с неточности загуби девети пореден гейм, изоставайки назад в резултата със сет и 0:3. Томова съумя за момент да се завърне на корта, като спечели сервиса си на нула, но за съжаление не използва импулса в играта си и допусна втори пробив, който видимо сломи мотивацията ѝ, докато италианката следваше тактическия си план и си осигури комфортен аванс. Вики даде битка на Джорджи в седмия гейм, като спаси два мачбола, ала силите ѝ не стигнаха за нещо повече и поредният бекхенд уинър на WTA 1000 шампионката сложи точка на спора, като тя продължава към полуфиналите, където очаква победителката измежду защитаващата трофея си Йелена Остапенко и световната номер 36 Анхелина Калинина.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката приключи: Томова не успя да се противопостави на Джорджи и отпадна в Ийстбърн Мартин Петков
Теми:  
wta | бг тенис | виктория томова | камила джорджи

Коментари





Следвайте ни в Facebook