Приказката продължава: Лехечка разгроми Циципас в ИУ за първи Мастърс четвъртфинал в кариерата си!

от в 21:30 на 12.03.2024
Елеонора Александрова

Младата надежда на мъжкия чешки тенис, Иржи Лехечка, продължава да впечатлява тенис почитателите. След като спечели АТП-250 надпреварата в Окланд по-рано тази година, 22-годишният тенисист пренесе формата си от турнира в Нова Зеландия и в Индиън Уелс. "Раят на тениса" се оказа истински "рай" за младия тенисист. Вчера той елиминира в предния кръг елиминира световния номер 5, Андрей Рубльов, а днес, на осминафиналите, "взе скалпа" на още един топ представител на тура, а именно този на Стефанос Циципас, сломявайки го с резултат 6:2, 6:4. Така той се класира за първия си четвъртфинал на ниво АТП-1000 и в следващия кръг ще чака победителя между Бен Шелтън и Яник Синер.

Първият сет се разви по мечтан начин за световния номер 32. Третият гейм се оказа ключов за развитието му, като след серия от дълги разигравания, чехът успя да реализира пробив. Впоследствие четвъртфиналистът от "Аустрелиън Оупън" наложи темпото си, което се оказа прекалено доминантно във всички аспекти от играта, което не остави шанс за представителя на южната ни съседка и след малко повече от половин час игра сетът приключи с 6:2.

Втората половина също започна ударно за по-ниско ранкирания тенисист, като той успя да спечели гейм от сервиза на световния номер 11, с който да си осигури сигурна преднина. Пред него се отвори още една възможност за пробив, а именно при 4:2, ала бившият номер 3 издържа на атаката. Въпреки че при следващите подавания играта на Циципас, играта на Лехечка се оказа твърде доминантна и не позволи на опонента си да помисли за обрат и с резултат 6:4 ознаменува една от най-големите победи в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката продължава: Лехечка разгроми Циципас в ИУ за първи Мастърс четвъртфинал в кариерата си! Елеонора Александрова
Теми:  
иржи лехецка

Коментари





Следвайте ни в Facebook